Šta je novo?

Problem sa uTorrent-om

Goyakla

Čuven
Učlanjen(a)
07.03.2005
Poena
705
Problem je sljedeći: imam Verat ADSL 256/64 i torenti su mi radili OK u zadnje vreme, ali ovih dana radi dosta loše kao što se vidi sa slike i pokazuje mi ovu poruku. Testirao sam portove i kaže mi da su slobodni. Brzina nekad skoči preko 20 ali uglavnom je ispod 10 a najčešće ispod 5.
Zna li neko šta može da bude problem?:wall:

A gdije ta SLIKA???

Ha ha, pukao sam i ja konačno :D
Evo slike, i da napomenem da mi običan download radi punom brzinom

Prilozi

• Clip.jpg
    Clip.jpg
    89.8 KB · Pregleda: 192
Sve zavisi sta skidas i odakle skidas, poslo sam ti na pm odakle da skidas Torrente svaki 100% radi.:)

I ja sam imao problema sa verzijom 1.7.2. Rešio sam ih vraćanjem na 1.6.1.

Neki trakeri blokiraju verziju 1.7 zbog navodne saradnje sa anti piratskim firmama

ja koristim 1.7.2 i neam problema. Jedan put je samo tracker bio down pa mi je bila ona crvena strelica, a ne zelena, medjutim skidao je odlicno

Odlučih na kraju da probam Azureus i radi kao zmaj :D. Brzina mi je gotovo konstantno 24-25, danju malo varira ali prosjek je iznad 20. Naravno, i torrent treba da bude "zdrav". Za sad fercera super a ako i on pobrljavi dižem ruke od p2p:crash:;)

utorrent je najbolji :p stvarno je extra lagan program i skoro da i ne crpi ram... Evo 2 easter egg-a (verovatno ih znate) za utorrent:

1) idite na Help ---> About uTorrent i kliknite na uTorrent ikonicu. Pustice se neka midi meldoijica :p

2) idite na Help ---> About uTorrent i pritisnite taster T na tastaturi. otvorice vam se mini TETRIS :p

da ne otvaram novu temu meni se isto deshavalo kao "klosharu" i onda sam upload stavio na 5kb i onda mi izashlo ovo :mad::mad: dali znate u chemu je problem iskljucio sam i firewall i restartovo utorrent i komp i dalje stoji a download ne prelazi 10kb/s a imam telekom 256/64

Prilozi

• 1233.JPG
    1233.JPG
    84.2 KB · Pregleda: 110
da ne otvaram novu temu meni se isto deshavalo kao "klosharu" i onda sam upload stavio na 5kb i onda mi izashlo ovo :mad::mad: dali znate u chemu je problem iskljucio sam i firewall i restartovo utorrent i komp i dalje stoji a download ne prelazi 10kb/s a imam telekom 256/64

To nema veze sa time shto si ogranicio brzinu, u krajnjem slucaju digni nazad upload pa proveri... Najverovatnije te firewall zeza, a ako koristish Zone Alarm, onda je sigurno on, poshto i ako ga ti ugasish, njegov servis josh uvek radi u pozadini i blokira portove. Pogledaj u uTorrentu pod Options/Preferences/Download/Connection koji port koristi uTorrent (ako je otshtiklirano "Randomize port each time uTorrent starts", deshtikliraj to i upishi fiksni port iznad). Kada si sve to pogledao, odesh na recimo http://whatsmyip.org/ports/ , upishesh taj port koji ti je u uTorrentu, i proverish da li ti je otvoren. Ako nije otvoren, onda je definitivno firewall, pa proveri da li ti je taj port pushten u istom.

nekorisitim zone alarm nego outpost firewall 4.0

a "Randomize port each time uTorrent starts" to mi nije shtiklirano

Kako se forvarduje port?
Odnosno kako da napravim da mi sigurno bude otvoren?

Nazad
Vrh Dno