Šta je novo?

Problem sa USB tastaturom i smart card readerom

vlajko

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2003
Poena
604
skoro sam kupio tastaturu genius kb29e (calculator), prikljucenu na USB port i imam jedan problem. kada ukljucim kompjuter bios normalno prepozna tastaturu i ukljuci num lock. kada se ucita windows, num lock se iskljuci, tastatura ne funkcionise i u task baru se pojavi usb ikona koju kada kliknem pise device not recognized. tastatura ponovo normalno proradi kada je iskljucim sa usb-a i ponovo ukljucim. probao sam i sa reinstalacijom drajvera (dok je u not recognized) i ne pomaze, probao sam i da ga pustim da sam trazi drajvere, i da trazi na internetu, ali dok je ponovo ne ukljucim nista ne pomaze. taj problem mi se desava samo ako je kompjuter prethodno bio iskljucen, ako restartujem tastatura normalno radi. pritom na drugim usb portovima imam druge uredjaje - wireless mis, web kamera i kabl za digitalni fotoaparat i svi normalno rade (nema potrebe ze "restartovanjem").
isti problem imam na poslu sa usb smart card readerom - isti ne radi dok se ne iskljuci sa usb-a i ponovo ukljuci.
konfiguracije racunara su potpuno razlicite, jedino sto je isto je operativni sistem - windows xp.
ima li neko slicnih problema i zna li resenje?

Nazad
Vrh Dno