Šta je novo?

Problem sa USB produžnim

Vl@da

Slavan
Učlanjen(a)
27.10.2007
Poena
375
Znam da nije baš za "Servis" ali stvarno nisam znao gde da postavim temu... :)

Za početak kratak opis situacije:
Imam usb hub sa sopstvenim napajanjem koji je na kompjuter prikačen preko 2 produžna od po 3 metra, zato što nisam uspeo da nađem jedan produžni od 5m (to je minimum koji mi treba). Na taj hub su prikačeni tastatura, miš i ponekad 2 gamepad-a (Genius G-08XU, bez vibracije ili bilo čega drugog).

E sada, svaki put kada preko usb-a prikačim neki eksterni hdd u rack-u (na neki port direktno na kompjuteru, ne na hub) u dnu ekrana mi izađe poruka "USB Device not recognized", svetla na mišu i tastaturi se ugase i ponašaju se kao da nisu priključeni.
Ovo se takođe ponekad dešava i kada stavim hdd u dock na kućištu ali ne uvek, a ponekad se desi i bez razloga (najčešće dok igram neku igru :D ) što mene izuzetno nervira. :mad:

Misleći da je problem u tome što sam nastavljao 2 produžna nekako sam uspeo da nađem onaj od 5 metara ali sa njim miš i tastatura neće ni da se uključe! :trust:
Svetla se upale na sekund, ugase se, i to je to...

Da li neko ima ideju kako bi to mogao da rešim?

Pretpostavljam da bi mi ovo rešilo problem ali koliko sam video to ne postoji kod nas...

Da, ovaj produžni USB kabl sa Amazona bi ti itekako rešio problem. Pa moraš da prekopaš sve naše kompjuterske radnje, nema ti druge, ili da nekako se snađeš i naručiš ovo sa Amazona.

Probaj na Amazon.de ili na Amazon.co.uk da se registruješ, mislim da oni šalju u Srbiju robu, moraš da proveriš.

Firma Monster ima i USB 3.0 produžni kabl, pogledaj http://www.monstercable.com/productdisplay.asp?pin=4985 Ako mozes kupi baš ovaj model, fantastičan je. Bolji kvalitet nećeš naći NIGDE !

Inače, to je američka firma koja se bavi izradom svakojakih kablova, od HDMI, DVI i sličnih, do produžnih USB 2.0 i 3.0 i mikrofonskih kablova...pogledaj im ceo sajt i oduševićeš se, veruj mi.

P.S. Pogledaj i sajt firme Hama, i oni prave odlične produžne kablove. http://www.hama.de/products/pc-notebook/cables-adaptors/data-cable

Poslednja izmena:
sigruno los prenos strujem pa zbog duzine i parametara kablova gubi se struja tj. potreban napon. nema druge nego da nabavim kvalitetan produzni kao sto si naveo, znam da npr mogu oni osrednji produzni od 300-500 kinti, od 1,8 metara da odrade posao, jer nije velika razdaljina, ali ovako zbog mesanja kablova jeste se i napravila ta zbrka, pa ti se i zato rastrkava napon kada kacis hdd

Nije li jednostavnije preći na bežičnu tastaturu, miš, gamepad?

@ Vl@da

Evo rešenja za tebe, traži ovaj model:

http://www.amazon.de/Hama-USB-Verbi...34?s=computers&ie=UTF8&qid=1330821566&sr=1-34

Ne znam da li imaju od 5 m, ovaj je produžni USB 3.0 od 3 metra.

Evo od drugog proizvođača, USB 3.0 produžni dužine 5 metara: http://www.amazon.de/BIGtec-Kabel-V...15?s=computers&ie=UTF8&qid=1330822134&sr=1-15 a ako hoćeš bolji kvalitet evo ga ovde: http://www.amazon.de/USB-3-0-Aktiv-...41?s=computers&ie=UTF8&qid=1330822292&sr=1-41

Znam da sam već pomalo dosadan, ali u međuvremenu sam se baš potrudio i našao ovo:

http://www.lindy.de/usb-firewire/usb-3-0-produkte/usb-3-0-kabel-typ-a-a-verlaengerung/ ovde ima lepih produžnih, od najjeftinijih do Premium klase pa birajte. Dužina do 5 metra takođe, tip A na tip A USB 3.0 produžni, dakle normalni.

Poslednja izmena:
znam da npr mogu oni osrednji produzni od 300-500 kinti, od 1,8 metara da odrade posao, jer nije velika razdaljina, ali ovako zbog mesanja kablova jeste se i napravila ta zbrka, pa ti se i zato rastrkava napon kada kacis hdd

Ma to kad kačim HDD mi i ne smeta toliko, nego samo kad bih nekako uspeo da izvedem da mi se to ne dešava iz čista mira dok igram nešto ja bi bio zadovoljan... :)

Nije li jednostavnije preći na bežičnu tastaturu, miš, gamepad?

Pa jeste jednostavnije ali dobra tastatura + miš + 2 gamepad-a bi mi izašli skoro 100E a tolike pare mi se nikako ne daju za to... :)

@ Vl@da
Znam da sam već pomalo dosadan, ali u međuvremenu sam se baš potrudio i našao ovo:

Nisi dosadan i hvala puno na pomoći, sad ću da kopam malo po ovim sajtovima da vidim šta sve ima. ,)

U svakom slučaju kapiram ja da ovaj problem mogu da sredim tako što ću da kupim usb booster ili neki baš kvalitetan produžni nego sam se nadao da neću morati da se cimam sa naručivanjem iz inostranstva... :)

Gasi ti lampice na tastaturi iako je napajanje ubodeno u hub?Hajde ištekaj usb kabl iz kompa i pogledaj hoće li tastatura da bljesne kad uštekaš napajanje u hub.Da izbacimo nedovoljan napon na periferijama iz kombinacije.

Hmmm, sad mi tek ništa nije jasno...
Kada uključim samo napajanje u hub miš svetli a tastatura ne. :trust:

Tastatura ne svetli ako ima spojeno samo napajanje.Samo bi na kratko trebale da bljesnu lampice u momentu priključenja napona.
Mislio sam da ti je zveknulo napajanje hub-a,ali izgleda da nije.
Ne verujem da nema snage da potera sva 4 potrošača,mada....
Kad priključiš taj kabl od 5 metara,kako to misliš da tastatura i miš ne rade?Da li miš ni ne svetli ili svetli a komp ga ne vidi?

Poslednja izmena:
Znam na šta si mislio. :)

Evo ovako sad sam probao nekoliko puta da isključim i uključim napajanje iz hub-a dok nije prikačen na komp i situacija je sledeća:
koliko god ga uključivao i isključivao lampice na tastaturi ne zasvetle. E sad sa mišem je drugačija situacija, miš nekada zasvetli i odmah se ugasi a nekada ostane da svetli. Znam, ni meni nije jasno... :trust:

Kad sam prikačio kabl od 5 metara bukvalno ništa se nije desilo, nisu svetleli ni tastatura ni miš. Mislim da je to do kvaliteta kabla. Ova 2 po 3m su malo deblja i deluju kvalitetnije, a koliko se sećam i više sam platio jedan od 3m nego taj od 5m...

Koji horor...Mada mislim da bi miš trebao nastaviti da svetli.
Trebao bi da svetli miš i kad je u hub uboden 5m kabl.Ako imaš napajanje na hub-u jednostavno ne bi trebalo imati veze koji i kakav kabl je uboden.
Jedino ako taj 5m kabl nije negde u spoju.Probaj miš direktno u taj kabl bez hub-a.
Mora bar da svetli.Ako neće,zameni kabl ako je moguće.
Nije isključeno ni da hub zeza.
Bilo bi lepo da kompletnu kombinaciju pokušaš na nekom drugom kompu.

Poslednja izmena:

:D

Evo probao sam ponovo i izgleda da ovaj kabl od 5m ne valja pošto šta god da prikačim na njega ne reaguje ali nažalost tu nije kraj ove zjbancije. Probao sam sa drugim kablom od 5m (da, imam 2) i kad na njega prikačim hub miš i tastatura se na kratko upale i onda se ugase svaki put.

Palo mi je na pamet da možda hub pravi problem tako da ću sad da pretumbam neke stvari i da probam sa drugim hub-om... (da, imam ih 2) :D

Znači...kad se kupuje 5m kabl treba u radnju poneti miša sa sobom i probati na licu mesta.Koja to pa radnja koja prodaje usb kabl nema komp?
Isto tako ako možeš probaj sve to na nekom drugom kompu.

Ma taj jedan kabl je u krajnjem slučaju nebitan, mene cela situacija nervira... :)

Elem, situacija je potpuno ista i kada uključim drugi hub tako da sam vratio sve kako je i bilo ali onda mi je palo na pamet da premestim ona dva produžna po 3m u USB 3.0 i evo za sad radi bez problema . :banana:

Hmmm mogu ti reći, Vl@da, da si se baš pomučio da nađeš rešenje, ali tako ti je to sa tehnikom, nekad zejbava. :)

Nego, reci mi, jesi li prekopao one sajtove koje sam ti dao, šta kažeš ? Po meni, firma Lindy daje najbolje kablove, a odmah iza ide Hama. Mislim po kvalitetu, naravno.

Pa jel imaš nekog da ti donese sve to iz inostranstva ? Vl@da, ima rešenje za tebe, pošalji mi privatnu poruku i reći ću ti, nije za ovde pošto bi se to smatralo reklamiranjem, iako to nije.

Nazad
Vrh Dno