Šta je novo?

Problem sa USB portovima

spery

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2007
Poena
320
Laptop je HP 6830s. Ortak ima problem sa USB portovima.

Problem je u tome sto svi portovi nekad rade nekad ne.
Naime to traje vec neko vreme, u pocetku na par sati ne rade dok sad vec i po par dana nece.

Kad ne rade, kad se nesto ubode u usb win non stop izbacuje notifikaciju "Unrecognised USB device" i on naravno ne radi.
Nrp postolje za laptop koje samo vuce struju radi, ali opet izbacuje ovo gore spomenuto!

Pomagajte ljudi, ovo stvarno ometa u radu.

Pozdrav.

..pa sad..ako posle reinstall sistema ne prorade kako treba,a trebali bi i bez toga,probaj uninstall drajvera,pa onda pravo u servis..

Odradjen ceo backup sistema (onaj vistin restore), kao i reinstalacija drajvera(istih tih).
Nije probana instalacija novih. Probacemo to.

Hvala!

Uradi clean install bilo koji operativni sistem. Čim uđeš u OS, bez instaliranja drajvera ili bilo čega, odmah probaš neki USB flash, ako ne radi, verovatno je hardware-ski problem, ali 85+% sam siguran da će tada raditi.

Ako ploča podržava bootovanje sa USB-a, možeš i tako da testiraš ispravnost portova.

...fora je sto mi on to izbacije stalno...bilo da ja nesto utaknem ili ne...
izbacuje sledeci text: "One of the USB devices attached to this computer has malfunctioned, and Windows does not recognize it."...i tako svakih 30 sec...smara ***..:mad:. da ne govorim da ne mogu da radim nista normalno bez misa (navikao sam)...a i bez flesha...kad ga ubacim comp instalira driver za usb device ali mi ovo i dalje iskace...i ne vidim flesh u my computer-u...
probao sam da uninstaliram sve drivere i instaliram nove, ali to su isti, nema novijih od tih...kaze up to date...i nema promena...
...moracu u servis da nosim...a sad su praznici...ako ga sad odnesem necu ga videti do posle 11. januara...:(

hvala svima na savetima....

Pokusaj sa sledecim programom:
http://www.topshareware.com/USB-Power-Reset-download-66213.htm

Ako ni to ne radi, pokusaj da odmah nakon konektovanja komponente i pojave poruke da izbacis komponentu i gurnes ponovo u USB port. Pokusaj vise puta, trebalo bi da proradi. Slican problem imam na lap top-u i ovom metodom uspevam da resim problem.

Napomena: Navedeni program "USB power reset" jos nisam probao tako da ga koristi na svoju odgovornost.

POzdrav!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno