Šta je novo?

Problem sa USB flash drive-om

Pirate

Čuven
Učlanjen(a)
09.03.2002
Poena
630
Pozdrav

Imam jedan cudan problem sa USB flash drive-om.

Naime, kada prikljucim jedan od tri usb flash-a, laptop hp6720s ih uopste ne detektuje. Da budem precizan; laptop ih detektuje, ali kada pokusam da pristupim usb flashu iz total commandera ili my comp dobijam sledecu poruku:
"the disk in drive H is not formatted
do you want to format is now"

Slicno se ponasa i kada povezem prenosiv hdd.
Usb flash drive-ovi su normalo vidljivi na drugim racunarima i rade bez problema. Ako je bitno, napominjem da na laptopu normalo radi mis, zvucna kartica i druga periferija preko usb-a.

pozdrav i hvala

edit: kada ostavim flash spojen na laptop i restartujem win, pri sledecem dizanju flash je vidljiv i pristupam mu bez problema :test:

Poslednja izmena:
Jesi li resio problem? Reistaliraj drajvere, ako ne pomogne reistaliraj sistem i bice ok. Imao sam jedan takav slucaj skoro, ne znam da li je lik nesto sam zeznuo ili je bio delo nekog virusa, ali posle reistaliacije sistema je sve radilo kako treba.

Imam isti problem,a i da ne otvaram novu temu...Samo sto je kod mene problem na PC-u,a fles se isto ponasa i na ostalim kompovima.Jeli riknuo ili ima nade?

Ako se tebi dešava na svim računarima tako probaj sledeće:
uđi u cmd i kucaj chkdsk slovo pod kojim ti se fleš pojavio fleš u računaru dve tačke, i onda /f.
Znači to ovako treba da izgleda: chkdsk g: /f

Skoro sam imao slučaj da je fleška svuda izbacivala tu grešku, posle check disk-a se pojavio normalno sa svim podatcima kao i gomilom virusa pa ako ti proradi preskeniraj ga. :)

Nece...Pise mi "CHKDSK is not available for RAW drives."

Zaglupeo se USB... Iskljucite komp iz struje ili izvadite bateriju iz laptopa. Sacekajte par minuta i ponovo sve ukljucite. Znam da zvuci neverovatno, ali meni je par puta resilo problem.

^+1 i meni

Iz mog iskustva samo su mi reinstalacije pomagale i novi driver-i, ako su dosli uz flash...
Moguce da ce upaliti i ovo sto yooyo kaze. Ne znam...

Nazad
Vrh Dno