Šta je novo?

Problem sa umrežavanjem novog kompa

Avijon

Čuven
Učlanjen(a)
16.03.2002
Poena
685
'vako, imamo "moj PC" (Nr.1) i "njihov PC" (Nr.2) jedan pored drugog.
Na oba Win7
1 radi bez problema, sve super, sve OK.
Kada povežem 2, uopšte i ne radi, postoji NEKI problem kome ne mogu pronaći rešenje.
Kejbl modem, povezan preko etherneta, simple as that, u 1 ubacim --> radi, u 2 ubacim --> ne radi!
2 je nov komp, nov sistem, novi drajveri za Win7, al' nešto koči. Rešenje? :D

Cekaj bre sta tebi ne radi.. Ne mozes drugi racunar da povezes na mrezu preko istog kablovskog modema preko koga ti je prvi povezan ili...?!?! Koji je modem, da li uopste to podrzava...
Ugasi windows-ov firewall pa onda probaj.....

Da, ali, loše sam se izrazio, ne povezujem ih istovremeno, već ištekam kablić iz PC1 i ubacim u PC2, simple as that, samo što ne funkcioniše :D
Isprobano na XP, Vista, 7, sva tri sistema na jednom kompu, nigde ne šljaka, na mojoj 7 šljaka kao leptir :D

mislim da je problem u tome sto modem zapamti mac adresu tvog kompa.....uradi sledece kad promenis komp modem resetuj tj iskljuci ga iz struje na 15 sek pa onda probaj trebalo bi da sljaka :D

Nema to veze uopšte sa MAC-om.
Proveri ti tu lan karticu bolje. Stavi je u drugi računar i vidi da li će da radi (osim ako nije integrisana). Jel ti postavljeno da automatski primaš parametre, da nije slučajno ostala neka statička konfiguracija? Probaj i da update-uješ drajver za lan ako ti je integrisana (skini na tom drugom pa vidi).

Mora da restartuje modem kada promeni rachunar...

To da, ali nije toliko povezano sa MAC-om, više sa modemom, koji mora opet da povuče parametre od ISP-a.
Doduše, pretpostavio sam da je gasio modem, valjda ne stoje jedan do drugog računari (reko pošto piše "njihov", logično da je makar druga soba :D)

Hmm.. Krajnje čudno. Da, pomoglo mi je prosto restartovajne modema, znači, proradilo :D
Baš neobično, uzmemo li u obzir moj stari PC, koji takođe stoji pored već ova dva, sa njim radi jednostavno plug out-plug in, bez resetovanja modema, samo ištekam, uštekam, radi i i tamo i vamo, a baš ovaj drugi pravio problem..
Uglavnom, sad je sve perfektno, hvala drugari :)

Pa upravo to što racunar koji je ranije bio konektovan na kablovski modem odmah ima konekciju i govori da je MAC adresa mrezne karte registrovana na provajderovom DHCP serveru. Kada se pokusa prikljucivanje drugog racunara sa drugom mreznom kartom i drugacijom MAC adresom bez restartovanja modema provajderov DHCP server odbija tu MAC adresu i ne dodeljuje IP adresu.
Po resetovanju modema, a ponekad je potrebno da modem bude iskljucen nekoliko minuta, pokrece se novi DHCP zahtev ka provajderu i dodeljuje se IP adresa novoj mreznoj karti.

Pa upravo to što racunar koji je ranije bio konektovan na kablovski modem odmah ima konekciju i govori da je MAC adresa mrezne karte registrovana na provajderovom DHCP serveru. Kada se pokusa prikljucivanje drugog racunara sa drugom mreznom kartom i drugacijom MAC adresom bez restartovanja modema provajderov DHCP server odbija tu MAC adresu i ne dodeljuje IP adresu.
Po resetovanju modema, a ponekad je potrebno da modem bude iskljucen nekoliko minuta, pokrece se novi DHCP zahtev ka provajderu i dodeljuje se IP adresa novoj mreznoj karti.

eto i detaljno objasnjeno.... :D
@prisa e bre nista te nisu naucili na rafu :d:wave:

lol, svejedno to nije do modema, al ajde da ne zalazimo u docsis itd, s obzirom da je problem rešen :p

lol, svejedno to nije do modema, al ajde da ne zalazimo u docsis itd, s obzirom da je problem rešen :p

LOL na šta? Ko je uopšte pomenuo DOCSIS? Problem jeste rešen ali ne na osnovu tvojih kontraverznih saveta :wall:

To da, ali nije toliko povezano sa MAC-om, više sa modemom, koji mora opet da povuče parametre od ISP-a...

Nema to veze uopšte sa MAC-om...

Te nema uopšte veze sa MAC adresom pa onda ima ali ne baš mnogo. Onda je do modema ali na kraju opet nema veze sa modemom. Pa odluči se više :d

Poslednja izmena:
dobro sustina je pogodjena problem resen... laganica.... :) :)
@vuk taj lol je nesto izmedju nas dvojce :)

Vrh Dno