Šta je novo?

Problem sa ukljucivanjem kompjutera

Alric

Slavan
Učlanjen(a)
26.12.2004
Poena
309
Imam jedan prilicno zbunjujuc problem oko kompjutera i ne mogu tacno da mu odredim uzrok, pa me intresuju misljenja i iskustva.Naime, kad ukljucim kompjuter, upale se lampice, upale se ventilatori na procesoru i kucistu (znaci kao da pocinje normalno da dize sistem) i komp se odmah ugasi.Znaci radi sveukupno 3-4 sekunde.Napajanje je Frontier 300W, i iako je takvo-kakvo je :), vec dve godine radi bez problema.Ploca je MSI KT4V, svi kondenzatori su ispravni tako da ne verujem da je do nje.Komp se nikad ne restartuje i nema nikakvih drugih problema oko njega, sem ovog sa paljenjem.

Anyway, problem se resava na vise nacina, npr prebacivanjem produznog na drugu uticnicu u sobi (uvek uspe), paljenjem i gasenjem produznog (Sweexov surge arrest), (nekad uspe a nekad ne) ili jednostavno tako sto se saceke neko vreme pa ponovo proba.
E sad, na bazi svega recenog, ili je vrisnula uticnica u zidu, ili je poceo da crkava produzni, ili je pak napajanje resilo da odapne...ili se pak radi o necemu sto ne mogu ni da predpostavim :).Zanima me da li je neko imao slicno iskustvo i kako ga je resio?

Meni smrdi na surge arrest... Pobaj sa obicnim produznim, ako prestane...

Pazi, ako ti komp normalno radi kada ga ukljucis na drugu uticnicu, nemoj se zezati vise sa tim da ti nesto stvarno ne strada. Napajanje ti ne bi uopste radilo da je u njemu problem.

Nazad
Vrh Dno