Šta je novo?

Problem sa tv-outom na laptopu

Chex

Čuven
Učlanjen(a)
24.11.2000
Poena
619
Evo ovako.Imam Compaq Presario M2000.Intel 915. Ima S-video.
Nikako ne mogu da nadjem podesavanje za tv.
Ako neko ima neku ideju ili zna o cemu se radi?
Kabl je proveren, radi na drugom kompu.
Da li se uopste iz drajvera to podesava?
Ili treba da se instalira nesto, tv tool ili nesto slicno?

Poslednja izmena:
Nasao sam gde je.Medjutim, opet problem :wall:
Slika na tv-u je crno bela.Da li problem moze biti do kabla?
Nabavio sam drugi kabal, sa jedne strane scart sa druge s-

Promeni video sistem, stavi na Pal B.

Poslednja izmena:
Kod nekih laptopova (tj driver-a) postoji i opcija za biranje sistema TV-out. Drugim recima, potrazi u settings da li ima negde 'composite / s-video' opcija. Onda pogledaj koji je tvoj izlaz (composite je činč, svideo je onaj sa pinovima) i podesi shodno tome. To bi ti trebalo rešiti problem. Naravno, ukoliko si stavio da je PAL-BG.

Da li si siguran da je kabl(konektor) dobar? Kod nekih laptopova (dell d600, acer..) konektor je kao s-video ali su drugaciji pinovi. Ja sam morao da pravim konekor u kanibalu na novom beogradu

U pravu si.Problem je bio u adapteru.Uzeo sam od drugara adapter koji je on dobio uz laptop i sve je proradilo.Uzgred, da li moze da se napravi kabl s-video u scart?

Imao sam isti problem sa mojim laptopom. Onda sam lepo otvorio scart konektor i prespojio pin 15 na pin 20 i sve je proradilo OK. To je iz razloga jer tv ima composite ulaz a laptop daje S-VIDEO izlaz i onda se signal razlaze na 2 komponente i ti samo dobijas signal luminiscance (intenzitet osvetljenja) dok signal chrominiscance (koji je zaduzen za boju) leti u vazduhu. Mozda sam pomesao pinove ali malo proguglaj i nadji shemu scart konektora.

Vrh Dno