Šta je novo?

PROBLEM sa TV-om i ruterom

rocko

Cenjen
Učlanjen(a)
16.11.2012
Poena
151
Pozdrav svima,
da li neko moze da mi pomogne? Imam LG TV LW5500 42'' za koji sam svih ovih 6 mjeseci od kako sam ga uzeo, mislio da je neispravan. Cak sam ga i reklamirao, fleshovali su mi firmver ali nije pomoglo. Jednostavno se s vremena na vrijeme ukoci slika na par sekundi (ton i dalje ide) pa se sam resetuje i nastavi da radi kao da se nista nije desilo. U pocetku se to desavalo tek ponekad a sada vec par puta dnevno. Nema pravila, dal sam na netu, dal gledam obicnu televiziju ili neki sadrzaj sa usb-a, svejedno je. Poskidao sam sve sa njega (i radio je besprekorno) pa postepeno vracao da bih utvrdio sta mu pravi problem ako je vec sam tv u redu i tako utvrdio da se sa ruterom ne slaze bas najbolje. :) U pitanju je ZyXel P-600 ruter koji mi na kompu ne pravi bas nikakav problem (sem sto mi surfovanje ne funkcionise kad je torrent ukljucen - bez obzira dal uopste skidam nesto ili ne...) ali to je vec prica za neku drugu temu koju planiram da otvorim. :)) Nije mi jasno kako je moguce da se zbog rutera tv resetuje i kada uopste ne koristim net vec samo gledam televiziju? I kako to da na ruteru ili kompu ne vidim nikakav znak da nesto nije u redu? Dal mogu da uradim nesto po tom pitanju ili da nastavim da ga trpim mada mi se cini da se nece zaustaviti na sadasnja 3-4 restarta dnevno?
Hvala!

Posudi od nekoga drugi router i probaj. Zyxel P600 je najnesrecnije resenje.

Može i da bude neispravna mrežna karta u njemu. U svakom slučaju, morao si do sada da probaš drugi router i bez postavljanja ovog pitanja. Znači, prvo to.

Hvala MegaSkot. Ma siguran sam da ce drugi router da radi kako treba ali, za svaki slucaj, probacu... :) Pokusavam da dodjem do rjesenja sa postojecim routerom jer mi se bas i ne daje 70-100e za neki kvalitetan novi (uz to mi je ovaj i pod ugovorom sa Orionom). Bobiska, sorry ali ne kapiram, mislis na mreznu kartu u kompu?! :rupa:

Ok, ako i sa drugim routerom bude pravio isti problem, mrezna u TV-u je prvi sledeci osumnjiceni. :)

Razumem te jer Orion vise ne daje TP-Link kao pre. Uzeo sam P 600 i vratio 3 komada dok nisam dobio ispravan model a svi su bili novi.
Doduse i ovaj pravi problem kad su nakacena dva runara i to preko kabla, jedan uvek gubi konekciju i samo gasenje i paljenje routera pomaze, tako da cekam da ponude druge modele.

Poslednja izmena:
Moram da se nadovezem na ovo sto si rekao. Ne znam kakva je prica sa Orionom u Novom Sadu ali u Beogradu... Imam 2 drugara koja su na Orionu. Jedan je stariji korisnik i dobio je TP-Link, potpisao ugovor na 6mb/s downloada i evo vec godinama net mu radi odlicno i brzina je stabilna. Drugi je korisnik nepune dvije godine, dobio je Zyxel, isti ugovor na 6mb/s ali njemu je pusten protok od maksimalnih 16mb/s (ZA ISTU CIJENU). Ja sam prije nekih godinu dana otisao do Oriona, pitao koji router daju, rekli su mi Zyxel P-600 i odlucio da predjem kod njih i okusam srecu sa tom "greskom". Placam 6mb/s a dobijam CITAVIH 16mb/s. Nisam mogao da vjerujem da mogu da naprave takvu gresku ali sam poslije od nekog dobio (doduse, nepotvrdjenu) informaciju da na ovom routeru ne uspijevaju da ogranice brzinu. Router mi je od starta pravio probleme, net mi se gasio na svakih 15-ak minuta... Zvao sam Orion i rekli su mi da ga vratim i dobicu drugi. Pitao sam dal dobijam isti model ili neki drugi, odgovorili su mi: dobicu TP-Link. Nisam zelio da rizikujem i ostanem bez poklona od +10 mb/s pa sam rijesio da ga ipak sam procackam. Update-ovao sam mu firmware i net se u potpunosti stabilizovao. I meni nekad pravi problem posto je wireless-om spojen i sa laptopom pa kad na samo jednom racunaru nestane net, moram da resetujem router da bih ga povratio. Ali, srecom, to se jako rijetko desava pa meni sad ne pada na pamet da reklamiram bila sta jer ipak od njih dobijam mnogo vise nego sto im placam! :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno