Šta je novo?

problem sa tv kartom

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
kartica je pinnacle pctv rave, a softver Dscaler.
ostatak masine je AMD 2000+,A7V8x, 768M Ram-a, Gigabyte Radeon 8500LE
problem je u tome sto na pojedinim kanalima (ne na svim) imam vertikalne linije koje uzasno nerviraju(ima attachment da vidite kako izgleda) i nikako ne mogu da ih uklonim.
pokusavao sam sve moguce drajvere, razni softver ali nista.
Brat mi je rekao da ukljucim spread spectrum u BIOS-u ali nigde nisam pronasao tu opciju....
ne znam sta da radim.
ako neko zna resenje neka javi posto ovo pocinje da me nervira :wall:

Prilozi

• TV2006020400541800.jpg
    TV2006020400541800.jpg
    63.1 KB · Pregleda: 142
Probaj sa originalnim softwerom koji si dobio na CD-u. Meni radi. Ja ima obicnu Pinaccle kupljenu pre nekoliko godina. i da u opcijama stavi da ti kanali budu - Pal -

Poslednja izmena:
Kratko i jasno , problem je u prijemu tacnije slabom signalu , verovatno imas jeftine krstaste ili t antenske racve.

Pazari aktivni razdelnik i linije ce nestati.

Poslednja izmena:
=Ivan= je napisao(la):
Kratko i jasno , problem je u prijemu tacnije slabom signalu , verovatno imas jeftine krstaste ili t antenske racve.

Pazari aktivni razdelnik i linije ce nestati.

Potvrdjujem... imao sam isti problem...

Kad sam vec tu, gde imaju da se nadju aktivni spliteri i koji je rang cena?

Imam i ja isti problem na mojoj Leadtek WinFast XP 2000. Samo kod mene je maltene svaki kanal imao te štrafte. I ja sam mislio da je do konektora i jačine signala, pa sam stavio aktivan spliter, kupio i stavio najkvalitetnije konektore i stanje se nije bitno promenilo. Ali zato kada sam zamenio ploču i kućište primetio sam da su sa većine kanala nestale smetnje, a na onima koje ih još uvek imaju su ublažene!?

Poslednja izmena:
pa jesu moji spilteri sa pijace,ali imamo posto ja i cimeri imamo tri kompa i 3 tv kartice kod njih nema ni jedne moguce smetnje.... jedna je neka no name bt878 kartica a druga je asus 7135 i oni nikakve frke nemaju..... ja imam smetnje cak i kad nakacim karticu direktno na kabal od kablovske bez svih onih splitera i cuda ostalih.....

Te linije su 95% zbog losih spojeva na mestima gde se prekida kabl (Konektori i RAzdelnici).

Drugih 5% Iz mog iskustva moze biti i nekvalitetna Glavna Graficka kartica. Ja sam imao Drasticnih problema sa S3 varijantama + PCTV sa jako izrazenim slicnim linijama.

Mada sam gotovo siguran da je u pitanju neki nekvalitetan spoj koji sve kvari. Probaj da gledas prijem ka kompu i "vrtis" konektor koji ide u karticu. Najverovatnije ce u nekim pozicijama nestati ili se ce se linije ublaziti. U ovom slucaju je u stvari nekvalitetan konektor na kartici. Ono sto siguno znam cak i u ovakvim slucajevima dovoljno jak signal eleminise linije. Verovatno ta kartica trazi jaci signal od ostalih.

BTW Probaj da prebacis drugu Tuner karticu u Taj Komp koji pravi problem. Zadnja varijanta moze biti i nekvalitetno uzemljenje u kombinaciji Napajanje, Kuciste , Ploca. To proveris prebacivanjem kartice.

Znaci

Vrti konektor.
Probaj drugu glavnu graficku.
Zameni Tuner kartice.

Pa ces znati sta ti treba novo.

PS:Naravno ovo sve radis direktnoj vezi sa Kablom bez tih cvorista o kojima pricas, cisto da bi izbacio faktor losih razdelnika.

Poslednja izmena:
churla je napisao(la):
Kad sam vec tu, gde imaju da se nadju aktivni spliteri i koji je rang cena?

Rang cena za Aktivni razdelnik 1- 2 ti je nekih 1200 din. Imas ih domace prozvodnje i solidnog su kvaliteta. Kvalitetniji pasivni razdelnici se mogu naci za 300-400 din . Cak i ovi pasivni su mnogo bolje reselje od T ra i + racvi , sa "buvljaka"

Za nabavku pogledaj. http://www.icp-nis.co.yu/Srpski/Index.htm

Ja imam isti problem sa PixelView Plat TV Pro karticom. Prblem je narocito izrazen kod kanala ciji je signal jako slab. Inace, graficka je MSI GF4 MX440. Ista kartica je radila i na slabijim masinama OK.

Nazad
Vrh Dno