Šta je novo?

Problem sa tv kartom?

implant

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2003
Poena
619
u stvari vise je problem sa softverom koji dolazi uz nju...

imam Leadtek 2000XP Expert i juce sam instalirao win...(XP SP2)...medjutim kada upalim WinFast PVR....nemam nikakvu sliku, dobijam samo crni prozor...dok je sa zvukom sve ok...FM tuner radi isto OK...ali nemam sliku kada hocu da gledam TV...

Ipak problem prolazi ako ugasim winfast wizard, pokrenem D-Scaler (u kome sve radi OK), ugasim Scaler i ponovo startujem WinFast....

nemam pojma o cemu se radi...mozda je u pitanju nesto sa Service Pack-om 2...ali stvarno nemam ideju....

jel imate pojma sta bi mogla biti?

Moje skromno misljenje je da je DirectX 9.0c glavni krivac za tvoju muku sa TV kartom.
Na par TV kartica mi je posle stavljanja istog bila zurka - jer nikako nisu htele da rade kako treba. Probaj da skines SP2 (u kome je ta verzija DX-a) pa javi da li je pomoglo.

A i probaj da skines novu verziju PVR-a u kojoj su eventualno ispravljeni ovakvi problemi.

Poslednja izmena:
pa ne znam...nisam jos krenuo da instaliram kodeke....na slici su prikazani instalirani....sve je po default-u...ni Nero jos nisam instalirao....

A sto se tice DX9....nisam skapirao..jel on OK ili nije?

btw....imam najnoviju verziju WinFast-a....

Prilozi

• kodeci.JPG
    kodeci.JPG
    33.2 KB · Pregleda: 64
Moze DX da ti pravi problem. Deinstaliraj SP2 i onda stavi DX 9.0b pa probaj da li sljaka kako treba

mislim da mi to nije opcija ... s'obzirom da sam instalirao win sa slipstrimovanim SP2.....

a da uninstaliras sve za tv kartu, resetujes i ponove sve instaliras ?
ja sam na sp2 tako uradio i radi, bice da ti kodeci brljave...
poz

Ovo pisem vec cinimi se deseti put. Imam istu karticu vec godinu dana. I sve je bilo OK dok se nije pojavio DX9c. Pa ni SP2 nije manji problem jer ima u sebi implementiran doticni DX. Sa kodecima je sve u redu i nisu problem jer su sistemski i idu uz WinXP.
Postupak je sledeci kao sto ti rece trintrotoluol : obrisi drajvere i aplikaciju pa restartuj Win. Podigni prvo drajvere pa onda aplikaciju. Nakon toga mozes instalisati neki kodek pak kako bi tvoja kartica apdejtovala iste. Radice kartica sigurno a mozes imati samo problem sa radiom u smanjenju jacine zvuka ili neke sitne bezvezarije.
Mnogi su gresili kada su ustekali karticu i instalisali je a da pre toga nisu pobrisali sve kodeke koje su imali ( osim onih koji dolaze uz Win. ) pa im je kartica blokirala. I meni se desavalo zato to i napominjem.
E sad nemam nameru da otvaram novu temu ali ne razumem sta ce ti taj SP2. To mu je kao neka zastita kad ides na internet. Ma pusti nista od toga. Samo punis hard bespodtrebno kad WinXP ima vise rupa nego sto SP2 moze zakrpiti.
Poz.

Vrh Dno