Šta je novo?

Problem sa tv-izlazom

• Začetnik teme Začetnik teme diab10
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

diab10

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Pozdrav, imam galaxy 7300gt, i imam problema sa tv izlazom - tj. slika je crno-bijela. Pokusavao sam sa podesavanjima, sve sam "pal"-ove i "ntsc"- ove promijenio u settingsima, ali uzalud slika i dalje bez boje...izlaz iz kartice je naravno s-video, imam dugacak kabl ~10 metara, i na kraju adapter koji ide na skart ulaz u tv-u. radilo je normalno sa fx5200 i njenim izlazom na staroj agp ploci, cak sam mislio da nije u kablu problem, pa sam uzeo svideo kabl koji dolazi uz grafiku - i opet ista prica...najgore je sto je sve radilo kako treba na 5200 🙁
...kolega ima istu karticu, pa sam i njemu prebacio kabl da probamo kod njega - ista prica...jel moguce da je do galaxy kartica??? jel moguce da je adapter (svideo - scart) odjednom ne radi dobro? any suggestions?

Probaj da forsiras slanje signala kao "composite" umesto SVHS. Posto nemam nVidiu odavno, ne mogu tacno da ti kazem gde se nalazi, ali znam da je kad udjes u nvidia control panel pa na TV (secondary display), pa pod "device adjustments".

Imas li na TV-u Svideo IN?
Ako ga nemas, a verovatno je da nemas cim kabl ubadas u SCART,onda je to po pravilu problem, i u gotovo 50% slucajeva slika na TV-u je crno-bela.
Postoje neki kabl adapteri (navodno u sebi imaju neku elektroniku) koji bi trebalo da rese problem.Saljem ti na PM (da ne bih reklamirao) kontakt telefon prodavnice koja ga ima i sto je jako bitno ukoliko ti ne vrsi posao mozes da im ga vratis u toku istog dana.
Javi rezultate.

Ja probao i savrseno funkcionise,konacno slika u coloru.Jeste da je trebalo malo truda sa lemljenjem ali isplatilo se.

Ovo bi trebalo u sticky jer dosta ljudi ima isti problem.

i meni je takodje pomoglo, ovaj link bi stvarno trebalo staviti kao sticky ili u FAQ 😉

Da ne otvaram novi thread, moze li neko da mi objasni (u pitanju je isto 7300gt ali asus), na koju boju da spojim cinch koji dolazi sa tv-a, da li na crvenu, plavu ili zelenu? Na tv-u imam samo jedan video ulaz (obican cinch)!

@Zekiyu:
crveni, plavi i zeleni konektor su verovatno component (L+2C) izlaz
trebalo bi da na tom kablu imas jos jedan (obican) 4-pinski s-video konektor u koji ubodes adapter iz atachmenta (stavio bih link umesto arhive, ali ne mogu da nadjem) pa onda chinc u tv

Prilozi

imam isti problem sa nepostojanjem boja na tv'u..u pitanju je grafika msi gf4 mx440se s-video a na tv'u preko scart'a ide na isti adapter kao na onom gore linku i odradio sam sve kao na linku ali nista tj nemam opciju u nvidia properties za menjanje opcije pod kojom je zakacen dali s-video ili? imam i onaj video ulaz zuti,beli,crveni na tv'u ali isto bez boja...nije do tv'a 100% jer sam isti adapter probao na svojoj drugoj 7600gt i sve radi super..znaci ako neko zna dali trebaju neki posebni drajveri ili neki program koji ce reci tv'u da je prikacen na s-video ili???

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno