Šta je novo?

Problem sa treperenjem slike na dvd rekorderu sony gx210

kojovici

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2005
Poena
304
Evo ja cu ovaj problem detaljno da iznesem, u pitanju je dvd rekorder koji zaista cita sve diskove besprekorno mada mi se nije svidelo to sto se muci sa ucitavanjem ponekih mp3 fajlova, a sto se opcija tice moze da zadovolji i potrebe korisnika sa najvecim zahtevima, ali da se vratim na sustinu problema, cim sam povezao tv antenu sa dvd-jem doslo je do primetnog doduse sitnog treperenja na slici u smislu da se smanjuje i pojacava svetlo. To na prvi pogled ne izgleda tako strasno, ali je to treperenje veoma izrazeno na samom snimku, jer kada snimim recimo na sp ili lp mod dolazi do malo jace kompresije tako da se to treperenje pretvara u zmirkanje i vrlo je neprijatno. Mislio sam da je rec o kvaru na ulazu za cinc, pa sam probao i preko skarta ali slika je ista. Zatim sam probao da povezem komp sa dvd-jem i njega sam ubacio u ulaz line-2-in i slika opet treperi iako sam izvadio antenu tako da sam dosao do zakljucka da nema veze sa antenom, zatim sam cinc kabal koji povezuje komp i dvd premestio iz line-2-in u line-4-in (a, inace line-1-in i line-3-in su skart ulazi) doslo je do manjeg treperenja slike odnosno slabijeg i povremenog u odnosu na kad se ubaci u line-2-in, jos samo da naglasim da smetnji nema kada se gleda dvd, tako da se smetnje pojavljuju iskljucivo na tv programu koji ide preko tjunera na dvd-u. Zatim sam probao da izvadim sve moguce kablove, a jedino sam ostavio antenu u rf ulazu i kada sam pustio snimak naravno opet smetnje, ako podrazumevam da smetnji nema kada se gleda direktno dvd, dolazim do zakljucka da je problem u unutrasnjosti dvd-a. Zatim sam ga probao u prodavnici, cak sam probao i drugi uredjaj, ali stvar je ista, cak i prodavac nije znao sta da mi kaze sta je uzrok problema, dok sam ga isprobavao zapazio sam panasonikov model DMR-ES10EP-S koji je skuplji za oko 2500 dinara odnosno cena mu je 24360 dinara, ali nije mi se svidelo to sto ne snima na +rw diskove i to sto nema dv ulaz, ali posto je u nasoj zemlji veoma siromasna ponuda dvd rekordera u odnosu na zemlje evropske unije to i nije losa varijanta za zamenu u krajnjem slucaju. Sto se sonijevog dvd-a tice on zaista ima mnogo bolju sliku nego na mnogim dvd plejerima koje sam imao prilike da vidim, boje su mnogo prirodnije i prijatne su za oci i tu sony od mene ima najvece pohvale. A najvise mi se svidela opcija slika u slici. Rekorder sam testirao od glave do pete i primetio sam jedan doduse nebitan bag a to je da kada oznacim opciju za format slike 4:3 on mi prikaze format slike 16:9 i obrnuto, ali nista strasno. Zanimljivo je to da rekorder pozadi ima cooler koji neprekidno hladi unutrasnjost uredjaja pa sam pomislio mozda da direktno cooler stvara smetnje unutar uredaja ili je mozda u pitanju nesto drugo. Znam da sam bio preopsiran, ali mislim da je to bio jedini nacin da dodjem do resenja problema i do odluke da li SONY ili PANASONIC ???

Meni se to desilo sa jednim starim Magnavox DVD-R rekorderom kad mu nije bilo podeseno
Pal B,B/G,Pal-I.....Secam-L/B/G...pri snimanju sa TV tjunera...Standard u SCG je Pal B..proveri da nije mozda to Meni je problem pravio Pal-I sa Pal-B/G

Poslednja izmena:
A da li mozda znas gde bi mogla biti ta opcija na mom rekorderu?

Ja sam to podesio u video seting......(setovanja su bila Pal, Ntsc, Secam, Auto) a input signal....( tamo je bilo moguce namestiti..cabel, av chinch, av scart, antena rf) pazi govorim ti za dvd-rekorder koji je star oko 3-4 godine....jedan od prvih...dali je to jos uvek aktuelno i kod novih modela ili je to prebaceno na automatiku neznam...a sad da budem dr Watson...kad pustas dvd on u sebi nosi informaciju o signalu..zoni...zvuku..itd tako da je logicno da slika bude po svakom pitanju izvrsna...problem nastaje kod snimanja jer ti moras zadati parametre rekorderu da bi znao kako to da radi ako se njegova automatika nemoze da se snadje...pogledaj video seting..signal...ili input signal...izvini za ovako uopstene odgovore..puno srece..
Ako neuspes ja bi se obratio i Soniju i njihovoj podrsci ne u SCG (jer je sr*/&e) vec u UK ili Australiji ili cak i u Nemackoj....pa cak i Sony Japan....Veruj mi na rec ja sam se obracao..firmama Pioneer..Minolta...JVC..Akai i neces verovati da su mi svi izasli u susret....cak i mnogo vise (promo materijal..pozivnice za promocije....demo programi itd)

Poslednja izmena:
Sve probleme u vezi ovog sony dvd rekordera sam resio ubacivanjem najnovijeg firmware-a. ,)

Nazad
Vrh Dno