Šta je novo?

Problem sa transferom sistema

NSX

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2002
Poena
690
Imam Seagate SATA HDD od 80 GB (C: particija od 29.3 GB + G: particija) i uzeh OCZ SSD od 30 GB (D: particija). Iskopirao sam particiju C na D i postavio u BIOSu da se sistem dize sa njega i izveo sam nekako da se podigne i da radi bez greske, medjutim radi samo kada je pristuan i Seagate, cim njega maknem dodje samo do logon ekrana. U disk managementu vidim da je D System a C stoji kao Page File, pa ne znam je li opasno raditi change drive letter and path pa da maknem C na J a D da vratim na C jer ocito da koristi HDD kao page file bez obzira sto podize sistem sa SSDa?!

Kada formatiras disk iz nekog sistema koji hoces da kloniras - MORAS da ubijes slovo koje taj sistem dodeli novom disku, problem je sto kada kloniras sistem na novi disk dodela slova ostane upisana u registry.

Moja preporuka je da sve uradis ponovo, znaci podigni sistem sa starog diska, pa onda format NOVOG, ubijes slovo na NOVOM disku i uradis clone. Ne zaboravi da aktiviras particiju kada je formatiras.

Hmm ovo sam odradio iz Disk Directora a on kad mu stavim da kopira particiju kao primary a ne kao logical automatski je aktivira i stavi slovo. Fora je sto clone ne pali jer kad mu stavim da klonira iz Migrate Easy programa on naravno nece jer je jedan HDD 80 GB a drugi 30...ne znam uglavnom ako sa ovog sistema na D uradim change letter i ako nesto zabrlja mogu nakon toga podici sistem valjda jer u starom sistemu to nije upisano?!

Uh :) ne znam, ja koristim Ghost jer mi ostali "wizard" varijanta programi idu na zivce.

Ne bih ti preporucio da menjas slovo, ne znam sta sve moze da podje po zlu, ali ni ne zelim da znam.

Ima li Ghost kloniranje particije ili samo citavog diska? Probacu jos i varijantu da maknem prvi HDD a da na ovom iz recovery konzole obrisem pagefile.sys i da mu stavim proizvoljnu velicinu swapa (sad je fixirana).

Poslednja izmena:
Moze da kopira samo particiju.

Vazi hvala ti puno probacu pa javljam sta sam uradio :)

Transfer sam izveo ali...prvi boot sve radi extra SSD roka samo tako duplo je brzi, medjutim vec nakon prvog restarta sistema nakon startupa nakon sto su ucitani svi programi imam pauzu od oko minut..i kasnije se sporadicno javljaju pauze pri multitaskingu kad Net nesto ucitava u pozadini ili kad je USB aktivan (telefon, skener, stampac). Tweakujem sistem po uputstvima sa OCZ foruma (iskljucim prefetch itd. itd.) ali opet isto.

Killujem particiju ponovo uradim transfer sistema prvi boot sve OK uradim tweakove odmah resetujem..drugi boot opet problemi. Ja opet uradim transfer na SSD prvi boot sve OK ne diram nista nakon restarta XP opet zezne nesto..tokom saving settings ili ko zna zbog cega. Radio sam i reglazu particije (ne znam kako da prevedem drugacije, alignment) i opet nista.

Probacu da repariram ovu XP instalaciju ali onda moram opet da instaliram SP3 i patcheve nakon toga...ima li neko ikakvu ideju koji bi gremlin mogao da bude?

Nazad
Vrh Dno