Šta je novo?

PROBLEM SA TRAKASTOM SLIKOM I GRADACIJOM BOJA NA LG D2343P IPS

A4DIMI

Cenjen
Učlanjen(a)
05.01.2013
Poena
154
Evo ponovo otvaram ovu temu jer do sada nisam resio problem koji me strasno nervira niti sam dobio neke konkretne predloge za resavanje. Probacu da okacim 2 screen printa ako neko moze da ukapira o cemu se ovde radi.

Prilozi

• problem sa gradacijom boja.jpg
    problem sa gradacijom boja.jpg
    318.4 KB · Pregleda: 157
  • bscap0000.jpg
    bscap0000.jpg
    90.8 KB · Pregleda: 145
Pa sta vredi ss,kada je problem do monitora? :D Slikaj aparatom monitor.

Nije mi jasno da li se ove trake i problemi vide kada vi otvorite ovo sto sam poslao ili ne.

Nisi cuo da se na netu ne pise velikim slovima???

Pise se velikim slovima na netu samo u slucaju kada zelimo da taj kome pisemo vidi da smo ljuti i vicemo na njega preko neta. :D

Monitor ti ne valja drug, jer ovde nema nikakvih plavih linija.

Evo ponovo otvaram ovu temu jer do sada nisam resio problem koji me strasno nervira niti sam dobio neke konkretne predloge za resavanje. Probacu da okacim 2 screen printa ako neko moze da ukapira o cemu se ovde radi.

Nisi cuo za kompresiju video fajlova?
Nije li logicno da fajl od 1gb nema istu kolicinu podataka kao i originalni od 8gb ili vise!

Prilozi

• kopmresija.jpg
    kopmresija.jpg
    165.6 KB · Pregleda: 74
N e vredi, ocigledno da na forumu ne mogu da nadjem pravi odgovor, ili se jednostavno ljudi koji se malo vise razumeju u ovu problematiku nisu javili. Mislim da se nismo dobro razumeli. Svi ovi problemi se javljaju preko hdmi veze bez obzira sta je prikazano na monitoru (dokument, slika, film...) i bez obzira na velicinu datoteke, kvalitet snimka, kompresiju i bilo sta drugo? Preko vga skoro da i nema tih problema. Zato mi je sve jako cudno i nisam potpuno siguran da je do monitora inace bih ga odmah reklamirao, vec mislim da je problem u nekim podesavanjima ili necem drugom.

OK, kad se skine prva fotka pa se malo uveca vidi se banding. Mozda kabel nije ispravan, mozda izlaz na kartici, mozda monitor, moze biti kojesta.
Da li si probao monitor kod nekog drugara preko hdmi porta, da li si probao drugi hdmi kabel? Kako je sa DVI??

Pa sto odmah nisi to napisao? Ne mora da znaci da nije do monitora, ali 99% je do tog HDMI kabla. Probaj novi HDMI ili DVI kabl ako si ga dobio uz monitor. Ljudi koji se razumeju malo vise su nemocni da ti pomognu ako nisi naveo ni model monitora, a ni vezu sa grafickom.

Pa napisao sam sve lepo na onoj fotki u wordu a jos detaljnije sam pisao u mom predhodnom obracanju ovom forumu na istu ovu temu. Probao sam 3 razlicita hdmi kvalitetnija kabla i svuda je situacija ista. Verujem da vi mozda ne vidite te probleme sa trakama i bendingom kao sto ih ja vidim, ali verujte da je to kod mene drasticno. Mislio sam da ako vam jednostavno posaljem screen print onoga sto ja vidim da cete to isto videti i vi i da je to kao da sam slikao svoj desktop fotoaparatom ali ako mi neki od vas kazu da oni ne vide ili slabo vide trake i linije onda ne znam kako da vam prenesem ono sto ja vidim na desktopu.

Screenshot sadrzi sliku koju graficka kartica generise. Problem je sto monitor ne prikazuje tu sliku ispravno. Problem koji imas se zove color banding.
Sta kaze google o ovom problemu? Ne verujem da je hdmi uzrok.

guglao sam malo i video da ima jos ljudi sa ovim problemom ali niko ne zna u stvari zasto se to dogadja. Mnogo teorija, pretpostavki, nagadjanja i pokusaja da se definise problem ali uglavnom bezuspesno. cudi me sto je slika bolja preko jeftinog analognog vga kabla a preko mnogo skupljeg digitalnog hdmi problemi. Ne znam. Stvarno ne znam.

Vrh Dno