Šta je novo?

Problem sa TNT2 Riva karticom

• Začetnik teme Začetnik teme Pigeon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Pigeon

Čuven
Učlanjen(a)
19.08.2003
Poena
610
Problem je u tome sto se posle instalacije Win Xp u Device manager-u pojavljuje kao uredno instalirana TNT2 Riva M64 kartica, ali ona u stvari ne radi. Prilikom pustanja filmova mnooogo zapinje iako su svi potrebni kodeci instalirani, kao i prilikom pomeranja prozora po ekranu ili scroolovanja kada se to iscrtava uzasno sporo.

Instalacija Detonator drivera (i verzija 53.xx i 30.xx) posle restarta u Device Manageru javlja da kartica ne moze da se startuje. Instalirao sam joj i neke MSI drivere za TNT kartice starijeg datuma, ali rezultat je isti.

Probao sam i na Win98SE sa MSI driverima, ali takodje javlja problem. Prethodno je na masini bio instaliran Win98SE i MSI drajveri (MSI MS 8808 TNT2 Riva M64), i nije bilo problema, a sada nece da radi ni na Win XP ni na Win98SE. Prilikom svih instalacija sam instalirao i sa VIA4in1 drajverima i sa novijim i sa starijim verzijama, ali nije pomoglo.

Na samoj kartici ne vidim oznaku proizvodjaca. Pise samo Riva TNT2 M64 32MB. Na istoj masini sa istim op. sistemom S3 Savage 4 8MB radi savrseno i XP ga prepozna odmah i instalira mu drajvere.

Da li neko ima ideju u cemu je problem?

Konfiguracija: ploca Microstar K7T, Duron 650MHz, 256MB SDRAM, 40GB HDD.

Proveri radi li ti ventilator na karti... Ja sam imao problema sa mojom TNT2Pro, i isto nisam znao sta je dok nisam otvorio kuciste i shvatio da mi se GPU kupa u znoju. Isto vidi u kakvom ti je stanju HDD (fragmentacija).A drajveri bi trebalo da rade. Ne rece ti koliko memorije ima ta kartica (mozda nedovoljno za filmove)?

Kao prvo detonatori koji se preporucuju za ovu kartu su 23.11. Sa njima na XP SP1 na P2 na 300 sa 128 MB RAMa svi filmovi rade OK ali bez ikakvih efekata tj. podesavanja kodeka. Instalirani su DivX 5.02, XVID najnoviji i jos neki codeci. Ako te interesuje mogu ti poslati spisak svih kodeka.

Da nisi slucajno modovao karticu ??? Mozda je neko drugi modovao. Ja sam modovao kartu TNT2 obicnu na bratanicinoj masini sa gornjom konfiguracijom i sve je OK.

Moguce da je kartica otisla. da li ta kartica pravi probleme i u drugim masinama

Ups...izvini za memoriju, ne citam post do kraja... 🙂

U medjuvremenu sam uspeo da je nateram da radi sa Detonator II v5.32 driverima, ali se desava da se ponekad 'smrzne' ekran i da se pojavljuju brljotine po ekranu pri dizanju sistema. Filmovi rade OK. Ima 32MB memorije. Ventilator radi. Probao sam da ubacim drugu (identicnu) karticu i kod nje ne dolazi do 'smrzavanja' i brljotina na ekranu prilikom dizanja sistema. Mislim da je mozda memorija na kartici problem.

Ocekivao sam da ce pisati: "Problem: Imam TNT2 Riva karticu!" 😀

Pretpostavljam da su ti neispravni neki memorijski moduli na kartici. No, bez obzira na to, zameni karticu u svakom slucaju 😉

loco je napisao(la):
Ocekivao sam da ce pisati: "Problem: Imam TNT2 Riva karticu!" 😀

Pretpostavljam da su ti neispravni neki memorijski moduli na kartici. No, bez obzira na to, zameni karticu u svakom slucaju 😉

Kartica naravno nije moja.

Nazad
Vrh Dno