Šta je novo?

problem sa titlovima

majanes

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2007
Poena
304
Dali moze neko da mi objasni kako da uvecam titl pre nego li ga spojim sa divx filmom.
Pokusavala sam milion puta, i ne uspeva mi. Jedino kada je film DVD format, titl je dobar.

Prvo dali zelis da lepis titl na filmu direktno ili zelis da popravis titl.
Preciziraj pitanje.

zdravo!
i popravljam titl i lepim ga za film.
kad popravljam sve prihvata osim uvecanje fonta.

Zdravo!
Koristim neki pionir, i znam da je dobar, ali nisam nasla da se preko njega uveca font kada gledam divx.

Daj vise informacija - kojim programom popravljas titl i pokusavas da ga uvecas?

kazi mi sa kojim programom da to radim?
jedino, bar za sada, imam problema samo sa uvecanjem fonta kad je u pitanju divx

Koji Pioneer je u pitanju? Uz update firmware, verovatno ces imati veci titl. (moze sigurno 393, 380, 585, ...)

A jesi nastelovala velicinu fonta u subtitleworksopu t.j. izlazna podesavanja pa gde stoji titl tu pogledaj koja velicina slova je postavljena u izlazu.

Mozes li da mi napisas gde tacno da idem u Subtitle Workshop, posto sve sto sam nasla prihvata samo kad pustim seriju preko kompjutera, a kad je izrezem u DivX formatu i pustim na dvd player, slova su mala. Nije do playera, posto i kod drugih sam pustila i isto je. Znaci, na kompjuteru prihvata uvecan titl, a kad se reze na cd opet je mali font. I to samo ako je Divx format. Kad konvertiram u DVD format, sve je u redu.

U pitanju je firmware ,t.j.program u dvd divx plejeru koji imas.
Potrazi na google upisi ime plejera i model.
To nema veze sa subtitle worksopom.
Jedino da direktno lepis prevod na film uz pomoc kompijutera.
Jedina mana lepljenih titlova je kada uvecas sliku na dvd-divx plejeru povecace se i titlovi tako da zadnji red neces videti kao i pocetna i krajnja slova.

Poslednja izmena:
Jeste samo treba voditi racuna o velicini slike koja ce biti prikazana na t.v.Jer recimo ako se odabere 16:9 a tv je standardan onda kada se uveca slika docice do povecanja ne samo slike vec i titla koji je zalepljen na filmu tako da se nece videti zadnji red titla kao i sa strane pocetak i kraj redova gde se nalazi titl.
Treba odmah odabrati opciju za ceo ekran.
Ja recimo imam problema ne samo sa malim titlovima vec i sa crnom pozadinom titla takav je firmware za dvd-divx rekorder koji imam.

Obicno firmirani dvd plejeri ili nemaju podrsku za divx ili ako je imaju onda je slaba podrska za titlove (npr. ne moze da se prikazuje cirilica ili latinica - latinica nije isto sto i alfabet; ili tvoj problem sa velicinom)

Kada lepis titlove na film (bar u Auto Godian Knot-u) ne mozes da odredjujes velicinu fonta koji ce biti nalepljen. Ako neko zna program koji to radi neka kaze (sada ili zauvek cuti! :d ).

Jedino resenje ti je, kako je vec neko napisao, da vidis postoji li update fimware-a koji dodaje podrsku za menjanje velicine fonta kod divx-a. Taj update nemoj traziti samo na sajtu proizvodjaca vec trazi generalno na google-u jer postoje neofiijelne nadogradnje firmware-a. (ako nadjes takvu budi oprezna jer moze da se desi da je neispravna i da ti pokvari plejer).

Ako ne nadjes nista od toga ostaje ti mogucnost da dati video zapis prebacis u dvd format i srezes kao takav zajedno sa tim prevodom pa ces onda imati mogucnost da menjas velicinu.

Nazad
Vrh Dno