Šta je novo?

Problem sa titlovima!?

• Začetnik teme Začetnik teme AcaN
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

AcaN

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2007
Poena
330
Imam jedan pomalo cudan problem koji mi se do sada nije desavao.Rec je o programu koji pustaju filmove,konkretno Bs Player i Gom player,a probao sam i druge.
Stvar je u tome da je sve namesteno da radi sa domacim prevodima(domaca slova),ali i dalje ne vidi nasa slova,ne kontam sta je fazon?Znaci namestena su Centralno evropska slova,ali i dalje nece.Do sad nikad nisam imao takav problem,pa bi molio za pomoc.

Stoji mi Ariel,ali nista ne funkcionise,evo slike

Ovde je snimljeno sa Verdana fontom,ali mi inace stoji Ariel

1.jpg

Poslednja izmena:
I meni se to dešava u zadnje vreme.

REŠENJE: otvoriš titl u EditPad Lite-u (sa Notepad-om ne prikazuje naša slova), prekopiraš sve u Notepad i promeniš Encoding u Unicode. Meni sa ANSI nije radilo (što je verovatno i kod tebe slučaj), ali kad promeniš u Unicode ima da radi.
Verovatno može i jednostavnije, ali meni radi posao.

Poz

Poslednja izmena:
Resenje

Obrati paznju na ikonice u tasktray-u, te dve ikonice su ono sto aka koke a nije petlic.
Znaci sta god ti probao u BS plejeru (divno cudo da neko i dalje koristi tu krsinu od programa) ikonice ffshow i ona pored nje tj ti programi potegnu svoja setovanja, koja verovatno nisi prilagodio nasim karakterima.

Gom bi trebalo da radi sa svojim kodecima i da ne poteze navedene pomocnike.

Ako umes onemoguci pokretanje ffshow-a i onog drugog jer mi se cini da verzija BS-a koju koristis ume sama da izadje na kraj sa titlovima, GOM se takodje sam snalazi a isto to vazi za Media Player Classic, samo sto u njegovim setovanjima moras da izaberes ***renderless V9 ili tako nesto.

Hvala,ali ne vredi,to je nesto u sistemu ******o,treba opet reinstal windows-a

Jesi li pokušao ono što sam napisao? Kažem ti da radi. EditPad Lite je besplatan program, skini pa probaj. Inače instalaciju sistema sam odradio pre nekoliko dana, nije se mogao već :smash:

Poz

Jesi li pokušao ono što sam napisao? Kažem ti da radi. EditPad Lite je besplatan program, skini pa probaj. Inače instalaciju sistema sam odradio pre nekoliko dana, nije se mogao već :smash:

Poz

Nece ni tako,u tom programu vidi nasa slova i kad uradim to sto kazes vidi ih i u notepad-u,ali u filmu je ista prica.

Ne znam druže šta da ti kažem...
proveri korake
1. Otvoriš titl u EditPad Lite-u --> Select All --> Copy
2. Otvoriš Notepad --> Paste --> Save As --> Neki_titl.SRT, a u delu Encoding ANSI promeniš u Unicode.

Ljudi, 1001 put... Pre reinstala Windowsa probajte reparaciju. To je odlično odrađeno, ja sam jednom potpuno neupotrebljiv Win doveo tako u savršeno stanje (u stvari, to je ova ista instalacija na kojoj i dan-danas radim).

Ne znam druže šta da ti kažem...
proveri korake
1. Otvoriš titl u EditPad Lite-u --> Select All --> Copy
2. Otvoriš Notepad --> Paste --> Save As --> Neki_titl.SRT, a u delu Encoding ANSI promeniš u Unicode.

Sve je uradjeno kako treba i nema sanse.

Ljudi, 1001 put... Pre reinstala Windowsa probajte reparaciju. To je odlično odrađeno, ja sam jednom potpuno neupotrebljiv Win doveo tako u savršeno stanje (u stvari, to je ova ista instalacija na kojoj i dan-danas radim)

Ne znam sta da kazem,ali ja sam kupio komp i bio je win unutra i ni jedan program i ja iso redom da stavljam i kad sam stavio gom player videh da nema nasih slova,pa aj da probam bs player i isti je problem i svaki drugi tako reaguje,tako da nemam sta da vracam u pocetno stanje,kad je od pocetka tako.

Poslednja izmena:
Pa sad... Kakav je taj Win unutra bio bog sveti zna... Svašta i svakako se instalira i u tom slučaju bolje instaliraj od nule.

@wiz011: +1!

Formatiraj HD i reinstaliraj Windows. Ne možeš da znaš kako je korišćen i instaliran taj sistem. Samim tim je vrlo nepouzdan. Mogao bi da te izda pri nekom ozbiljnijem poslu...

Koji Windows koristis, ja sam imao slicnih problema sa Vistom pa sam resio podesavajuci opcije iz ikonica u Sys tray-u FFShow i jos neka. Proveri i regional settings u kontrol panelu.

Nazad
Vrh Dno