Šta je novo?

problem sa temperaturom e6400

infinityNS

Čuven
Učlanjen(a)
02.09.2004
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 10700K + ML 360R AIO
Matična ploča
Gigabyte Z490UD
RAM
T.Force 16*2
GPU
Nvidia Gigabyte 3080 OC 10 GB
Storage
m.2 2tb Viper
Zvuk
Integisan
PSU
FSP 700
Kućište
ASUS TUF 501
Monitor
LG 34'' ultra vide 1080p
Miš & tastatura
G19+G502Hero
Laptop
Dell Latitude 5420
Mobilni telefon
Samsung s24 Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
znaci sve je stock:
e6400+box
biostar 965p
2*1gb elixir
7900gs
Chieftec 360w
pazario sam juce komp i sve povezao i upalio i sve extra radi,leti,ali me nervira jedna stvar,temp je stalno preko 48c a razlika izmedju core-ova je 3-4 stepena a kada pipnem cooler hladan je skroz!What Gives??stvarno cudno,drugar je stavljao cooler i sve sam probavao i legao je skroz znaci ne klati se sve na mestu ali i dalje isto a kuciste je rashladjeno extra....:wall: :wall: :wall: :mad: :mad: :mad:

to ti je tem u samom jezgru vidi koja je na cpu odnosno heat spreaderu pomocu everesta ili sl bios isto ocitava tu cpu aj vidi pa javi. jesi klokovao proc. jel to idle ili load temp.

sve je stock znaci nikakav OC
evo skrin shot :crash:

Prilozi

• cpu.jpg
    cpu.jpg
    167 KB · Pregleda: 180
hm puno probaj da mu smanjis napon. 45 stepeni cpu a cooler hladan? najbolje pitaj miska moguce da ti zapala takva serija proc, na koliko ti se vrti vent na cooleru. vidi da menjas taj box. recimo da su proc jako zeznuta stvar kod mene i drugara ista ploca isti proc isti napon na proc isto kloknuti isti cooleri a meni cpu 25-28 core 40-45 a njemu cpu 35-38 core 38-40 aj ti sad to razumi. nista nije savrseno

Poslednja izmena:
Jeste malo povisena.... Imas li kakve case coolere?

Ajde probaj da skinesh zadnju verziju Core Temp-a... Znachi skini finalnu ( ne beta ) verziju a to je 0.95

Ma jeste malko povisena, ali nije strasno. Inace kada ti je kuler hladan a procesor se greje ko lud sve aplicira na to da kuler nije dobro montiran!!

ima 5 komada znaci promaja u kucistu+otvoreno je,ma znam za kuler ali ne sumnjam u montiranje,sacekacu par dana kada dobijem pare pa cu kupiti nesto tj neki bolji kuler ali da nervira nervira,i ne mogu da spustim voltazu proca,mogu samo da dodam...a voltaza je 1.3250 i to je konstatno

Poslednja izmena:
jel taj bostar zelen ili plav odnosno jel obicna ili Tforce serija.

kako kometarisete ovo?
u programu speed fan pokazuje CPU 50 stepeni, core0 30, core1 27 stepeni? jel ovo moguce?

my.php
[/URL][/IMG]

Poslednja izmena:
@dragan76
Neko (software) je tu nesto gadno pobrkao, nema sanse da su ti core temp nize od cpu temp.

sad sam menjao kuler, stavio kulermaster neki jeftiniji koji pokriva celu povrsinu procesora i opet ista situacija.

i dalje imam problem sa temperaturama,ali sad imam problem sa OC,tj ne mogu da oc procesor a bios na ovoj Biostar p965 je cisti crap,nista ne mogu da uradim,bedan je sa opcijama strasno,i nemogu da dignem FSB znaci ni 20mhz ,nece da se upali komp,pa onda clear cmos i sve stock,jel moguce da je ploca apolutni non oc,ili samo ja neznam kako da pocnem.....
i da,nece TAT da se pokrene ,izbaci neki error

Poslednja izmena:
jel taj bostar zelen ili plav odnosno jel obicna ili Tforce serija.

nisi odgovorio na ovo ja ima Tforce i bios ima svasta za ceprkanje.
aj slikaj plocu pa okaci da vidim koja je

i meni tat neca da radi pojma nemam zasto ni kod drugara a imamo iste konf.
dovoljan ti i orthos na prioritetu 9-10

Poslednja izmena:
obicna,zelena,a jel ima neki bios upgrade ili sl?meni je drugar rekao da PT ima neki problem sa usb i audio pa ga zato nisam uzeo imam mem i na memaru tu elixir(nanya)pc800,i na def radi ok ali meni naravno neda djavo mira....Ocuuuuuuuu brzeeeeeeee

Vid ovako ja imam Tforce 965PT usb savrseno radi doduse za zvuk ne znam koristim creative karticu drugar ima to isto ali koristi integrisanu pa mu preko komponenata zanci muzicki stub bas malo bruji ali sve se dotera uzece neki audigi ili live za 30 odnosno 15 eura sta naleti i problem resen. Na biostar sajtu lepo pise da su OC Tforce ploce tako da za tvoju mislim da ce to vrlo tesko da se izvede. pogledaj samo razliku u izvedbi odnosno koriscenim komponentama za filtraciju napona oko proc.

Za bios nisam siguran da ce pomoci flesh kod te ploce kod Tforce resava problem. Samo da znas flesh biosa ode garancija na plocu.

Ali pre sve kupovine

Trebao si prvo pitati na forumu sta da uzmes. Ako mozes resavaj se te zelene ako vec oces OC 3GHz uzmes Tforce 965PT ili deluxe

Pozz

Pa neznam dali ode garancija ali meni je prodavac od koga sam kupio PC ( inache moj dobar drug ) flashnuo BIOS i kaze da to nema veze sa garancijom samo ako bi flashnuo modovan bios onda ode garancija....

Flash-om tj. update-om biosa se NE GUBI GARANCIJA na maticnu plocu.

Vrh Dno