Šta je novo?

Problem sa tekstom nakon prelaska sa 24" na 27" monitor

MilosZ

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.10.2011
Poena
169
Nakon prelaska sa 24" na 27", i ukljucivanja monitora u HDMI, tekst i fontovi, su mi cudni, kao da su dupli, to jest da imaju neku senku...koju god rezoluciju da namestim isto je... Jel moze neka pomoc....

ne razmem..kakav makro ? Na ovom monitoru pri native rezoluciji, 60hz, dolazi do probijanja u fontovima na beloj pozadini narocito se vidi..

ne znam o cemu se radi...

Moze neka pomoc ili savet...clear type nije dao nikakvih pomaka...

Mozda je problem sa prejakim osvetljenjem, ako ti je sve ostalo na default?

Mozda imas neki filter za izostravanje slike.

Hteo si valjda citirati yoyo-a?

Ne znam koju graficku imas, ali znam da Nvidia driver ima ocije za podesavanje slike.. sharpening. Prevrni malo po control panelu drivera.
Pogledaj i podesavanja monitora.
.
Proveri da li je u windowsu ukljucen clear type (za umeksavanje ivica slova). U zavisnosti od rasporeda subpixela na monitoru (RGB ili BGR), treba podesti clear type.

ne vredi....sve moguce sam probao...text u bilo kom kontekstu, kao da imaju crvenkastu senku iza crnih slova....ne znam sta radim...

Uzmi fotoaparat i slikaj sto blize mozes, stavi fotoaparat u macro mod (slikanje za blizinu) pa nam pokazi, ovako samo mozemo lupati!

Skini Nokiatest.exe(Nest.exe) pa vidi na strani gde je konvergencija (donji red, skroz levi test) kakvi su rezultati. Ako ti ima mnogo odstupanja, ne valja. Vratio bi monitor i uzeo drugi. Slika mora da bude bas ostra bez obzira na dijagonalu.

Vrh Dno