Šta je novo?

Problem sa Teac-om CD-540E

atheista

Čuven
Učlanjen(a)
11.04.2002
Poena
620
Problem je sto drajv nece da cita diskove u kontinuitetu. To se najvise odrazava pri gledanju divx-ova ili pustanju audio cd-ova. Jednostavno krene da cita, radi tako par sekundi (ponekad i minuta) i onda stane motor (stane i slika filma na ekranu) i onda opet krene i tako u nedogled. Inace, kod klasicnog kopiranja fajlova u Win-u ne pravi tolike probleme mada se i tada desi da "stucne".

Uradio sam upgrade firmware-a na verziju 3.0A, cistio ga barem tri puta u poslednjih mesec dana, ali se i dalje javljaju isti simptomi.

Ploca je Epox 8K3A, OS Win XP Pro, UDMA je ukljucen, VIA 4-in-1 drajveri 4.42.

Isto tako se ponasa i u ME-u i Win2000.

Hvala unapred na pomoci...

Problem je u tome sto on procita malo unapred (kesira), a zbog malog vremena (po defaultu 2min., a kod tebe je verovatno manje) za spindown se ugasi motor, pa kad treba ponovo da ocita nesto mora da saceka da se disk zavrti (spinup) da bi mogao da pocne sa citanjem i verovatno ti u tom trenutku secne.
Probaj da mu povecas vreme za spindown ili mozes da mu smanjis brzinu citanja sa na primer Nero DriveSpeed-om, tako da cita malcice brze nego sto mu je potrebno (na taj nacin nece moci da kesira podatke, pa nece ni moci da se zaustavi).
Ovo je sve malo glupo, tj. glupo je gledati divx sa CD-a. Bolje ga iskopiraj na hard, jer tako manje habas CD. S obzirom da ti hard drlja sve vreme dok gledas film isti ti djavo da li je film na hardu ili na cd-u. S druge strane za kopiranje filma sa CD-a ti treba par minuta umesto da besomucno vrti 2 sata ili koliko vec traje film, a da ne pominjemo da je CD mnogo osetljiviji od harda....

Hvala na pomoci... Opet sam ga otvorio i ocistio kao lud i sada mi se cini da vise ne pravi problema. Nadam se da nece ni ubuduce...

Zivi bili!

Vrh Dno