boki78
Slavan
- Učlanjen(a)
- 04.02.2008
- Poena
- 395
Kao što sam naslov teme kaže imam problem sa tastaturom na pomenutom telefonu, naime na fizičkoj tastaturi pojedini znakovi na dugmićima se ne dobiju na ekranu kada se dugme pritisne. Primer su taster sa znakom pitanja i uzvika, taster gde su znakovi navoda i slično, kada god pritisnem neki od tih tastera dobija slovo a sa dve tačkice iznad slova. Jezik unosa mi je Engleski, probao sam i Srpski kao i neke druge jezike ali bez rešenja, znam da sve željene znakove mogu da dobijem pritiskajući taster Sym ali to mi dosta usporava kucanje. Uglavnom probao sam sva štelovanja za Input metod i Languages ali nisam ništa uradio, što se tiče poruka koristim Go SMS ali i kada sam probao stock program za poruke problem je ostao. Nisam imao problema sa fizičkom tastaturom dok sam koristio Android 4.04 Build Number 4.1.B.O.587 i to je poslednji update za ovaj telefon ali sam sa tom verzijom Androida ima neke druge probleme i morao sam da vratim na Android 4.04 Build Number 4.1.B.O.431 što je pretposlednja verzija softvera za ovaj telefon i od tada počinju problemi sa tastaturom. Telefon nije rutovan niti je ikada bio. Da li možda neko ima ideju kako da rešim ovaj problem?