Šta je novo?

Problem sa tastaturom, kucistem ili maticna?

MPM

Cenjen
Učlanjen(a)
23.01.2013
Poena
195
Vec par meseci imam problem sa tastaturom logitech g710+, ali poslednjih dana je skroz otisla u aut.
Sama od sebe se jednostavno ugasi i ne reaguje, samo trepnu sva svetla i ode. Ne pomaze ni restart, a pre je pomagao pa onda radi danima dok se opet ne zabaguje.
Sada jedino pomaze da izvucem usb i vratim, radi 1 minut i ugasi se. Probao sam je kod brara, javlja da je neka nekompatibilnost sa drajverima pa mu je sistem blokirao drajvere da se nesto ne zezne, ali tastatura radi. Ne rade oni m i g tasteri, ali sve ostalo radi.

Ne bih se ja dvoumio da je tastatura otisla, ali sam ranije imao problema sa usb portovima. U pocetku me je peckala struja i smrzavao se sistem kada nabodem nesto u prednje usb portove.
Zakljucak je bio da je do uzemljenja, sada sam na drugoj uticnici i nemam tih problema. Posle je zezao mis, tj nije radio na zadnjim usb-ovima, a sada nekim cudom radi vec par meseci bez problema.
Druga steeseries tastatura radi sasvim ok.

Imam najnovije drajvere, bios, imao sam win 7, pa win 8.1 i vratio sam se pre nedelju dana opet na sedmicu misleci da se osmica nesto zabagovala sa drajverima, ali problem sa tastaturom je ostao isti.

Za kutiju imam garanciju u gigatronu do oktobra, a za tastaturu jos godinu dana u games. Jos kada bih znao sta je u pitanju i sta da reklamiram. Mislim da mi treba neko strucan da mu platim da ustanovi gde je kvar i da reklamiram.
Dajte neku preporuku gde da nosim, ja sam pokusao sta sam znao i mogao.

Prvo proveri koju verziju biosa imas na maticnoj.
Stoji u jednoj verziji biosa ovo "Enhance compatibility with some USB devices"
Ocigledno da je ploca imala tih problema.

Instalirao sam poslednji koji je izasao, 2012-te, ta verzija mi i stoji tamo kada udjem u bios da proverim. Ubacio sam poslednji bios tek pre neki dan kao poslednju nadu da resim problem, al ne vredi.
Pre toga sam imao bios koji je dosao sa plocom iz 2011-te i radila je uz manje probleme kao sto sam gore napisao.
Poslednjih desetak dana je odlucila sve vise da zeza i sada radi samo minut. Potpuno neupotrebljiva, a najbolja tastatura za kucanje koju sam imao.

Evo kod brata stoji par sati i dalje radi, nije se diskonektovala. E da, kod mene kada se samoiskljuci, pa izvadim usb i vratim, cesto javlja da usb uredjaj nije prepoznat, da bi neku drugu kombinaciju prihvatio (jedan usb u prednji ulaz na kucistu, drugi u zadnji, ili drugi u usb od same tastature).

Poslednja izmena:
Probaj i ovo navodno tipu resilo problem.
I had this problem and went into Window 7 Control Panel/System/Device Manager and under the USB Hubs, if you right-click on them then choose Properties/Power Management, there is the option to turn on or off power saving.
I unticked mine and have not had any problems since

Hvala Vuce :) Logitech softver i usb 3 drajvere sam i ranije instalirao, a danas sam opet za svaki slucaj i odstiklirao sam ono za power saving na usb. Ubo sam tastaturu u usb 3 portove i vec 5 minuta se nije iskljucila.
Vrlo je moguce da je ploca sama iskljucivala usb da stedi struju i tako mi pravila problem i sa drugim uredjajima - mis, a sada se setih i da mi se telefon diskonektovao pre mesec dana kada sam prebacivao neke vece fajlove preko usb-a.
Ne znam kako da ti zahvalim, vec sam pao u ocaj i isplanirao da promenim plocu :) Javicu kasnije da li je sve ok.

Nazalost radila je mozda 10-15 minuta i iskljuci se :/

Poslednja izmena:
Jos nisam odeno u servis, nego brat mi je dao ideju da uzmem pci karticu i da tako dobije nove usb portove pa bi trebalo da radi normalno. Cisto da izgura dok ne zamenim plocu.
Sta kazete na to i koju mislite karticu da uzmem, bilo sta jer vec imam pozadi dva 3.0 usb-a?

Jos nisam odeno u servis, nego brat mi je dao ideju da uzmem pci karticu i da tako dobije nove usb portove pa bi trebalo da radi normalno. Cisto da izgura dok ne zamenim plocu.
Sta kazete na to i koju mislite karticu da uzmem, bilo sta jer vec imam pozadi dva 3.0 usb-a?
Netreba ti USB3, bilo koja sa USB2 će ti biti praktičnija.

Hvala, nasao sam nekako karticu, retko ko je ima. Ubodem tastaturu, opet nece, reko sigurno je ili do kartice ili ja nisam dobro montirao, ali fleska radi.
Znaci da je tastatura crkla? Jedino me buni sto kod brata radi, samo ne rade G i M tasteri dok ostali rade. Medjutim kod mene ostale tastature koje imaju samo jedan usb prikljucan rade bez problema.
Razmisljam da odnesem tastaturu u games ili da sacekam ponedeljak da prvo nosim u servis, taman da izduvaju prasinu i podmazu ventilator na grafickoj, malo tandrce.

Probao sam jos jednom tastaturu kod brata i nije davala znake zivota tako da sam je odneo u ovlasceni servis pre nedelju dana, pod garancijom je jos godinu dana. Probali je na licu mesta i radi. Zvali me danas i kaze da su ustanovili da zaista pravi probleme, ali trebalo je bar 2h rada da i kod njih pokaze isti problem tako da cekaju porucen deo.

Poslednja izmena:
Bio danas da je pokupim. Jos pre nedelju dana mi javili da mogu da odem da je uzmem. Dali mi novu, sve je ok.
Samo jos da nadjem gde sam stavio racun jer tastatura ima 36meseci garancije, a posle prve je crkla tako da mi ostale jos 2 godine. Nadam se da nece i ova.

Vrh Dno