Šta je novo?

Problem sa stream-ovanjem na Smart TV

Markic

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2013
Poena
555
Moja oprema  
Laptop
Macbook Air M1, HP Pavilion 17
Mobilni telefon
Google Pixel 8 Pro
Pametni uređaji
Galaxy Watch 4 Classic
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam problem sa stream-ovanjem filmova sa laptopa na Samsung Smart TV putem aplikacije Serviio.
Naime, jednostavno pustim film na TV-u, krene, posle 1min samo počne da prekida i stalno izbacuje poruku "Učitavanje", to traje oko 10s, zatim film ponovo krene, ali odmah nakon 30-40s, ponovo stane, i tako stalno.
Do čega može biti problem, da nije do Media Server-a (Serviio) ili do lošeg rutera (MTS-ov Huawei HG630), brzina neta je 20/2, tako da ne verujem da je do brzine neta?

Zasto mislis da brzina interneta ima veze kada film pustas u lokalnoj mrezi...
Nisi napisao da li su laptop i tv zakaceni kablom ili preko wifija, koja je velicina, bitrate filma koji pustas, premium ili free verzija aplikacije koju koristis, da li verzija ima ogranicenja... krenes polako pa eliminisi sta nije problem.

probaj Universal Media Server..pa javi el isti problemi...
http://www.universalmediaserver.com/
Imam problema sa pokretanjem ove app, naime proces instalacije se završi, instalira se Java, restartuje laptop, međutim nikako ne mogu da pokrenem UMS, kliknem i ništa se ne dešava, probao sam sa reinstalacijom međutim ništa.
@Dmjenk Stream-ujem preko WiFi, veličina filma varira nekada 2GB, nekad 6GB, nekad 1GB, zavisi.. isto i za bitrate.
Koristio sam Free verziju Serviio (možda je u tome problem), mada ja sumnjam da je problem do rutera.

^ne mogu ti pomoci oko instalacije,ja koristim UMS na Mac-u.....mislim da Free Serviio ne pravi problem...ja sam koristio Serviio davno,i sve je radilo u to vreme savrseno...

^ne mogu ti pomoci oko instalacije,ja koristim UMS na Mac-u.....mislim da Free Serviio ne pravi problem...ja sam koristio Serviio davno,i sve je radilo u to vreme savrseno...
A sta misliš jel igra ulogu veličina filma? Možda je 6-8GB puno?

Za šta puno? Za 11b jeste, za 11g imaš za još jedan film u isto vreme, za 11n za još pet.

Sad ozbiljno, jesi proveravao koliko je "zagušen" vazduh oko tebe? Možda se iznenadiš

http://www.network-traffic-monitor.com/wp-content/uploads/2013/08/Wifi-analyzer-for-Android.png
Prebacio sam ga sa 4 na 13. kanal. Jel dobar izbor? I zašto ne mogu da izaberem 14.kanal?
364f6f3d519041cb147fb7150baf20ac.jpg

Moglo bi, da si u Japanu i da ti je dovoljna 11b brzina. Za izbor, to je što je. Može da te zeza taj na 11-om, ali dosta je slab. Probaj, pa ako nastavi, ili kabl ili na 5GHz. Koji model TV-a?

Moglo bi, da si u Japanu i da ti je dovoljna 11b brzina. Za izbor, to je što je. Može da te zeza taj na 11-om, ali dosta je slab. Probaj, pa ako nastavi, ili kabl ili na 5GHz. Koji model TV-a?

Samsung ue32h5500akxxh
A na sta misliš pod 5GHz?

Serviio radi odlicno, evo ga i kod mene na lapu. Krene da stuca na oko 30Mbps.
Problem je do zagusenosti etra.
Imaj na umu da zauzimas dupli bw jer streamujes lap - router - tv.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Kakav si sa daljinom TV-HG630? Da pustiš jedan kabl između? Onda bežičnu komunikaciju obavljaš samo između lapa i HG630...

Kakav si sa daljinom TV-HG630? Da pustiš jedan kabl između? Onda bežičnu komunikaciju obavljaš samo između lapa i HG630...

TV je u prostoriji do sobe u kojoj se nalazi ruter, jedini problem je što je sa druge strane prostorije (tako da ima otprilike nekih 7-8m+zid)

Promene? Ono za kabl možeš da probaš kad nema nikog kući, noću, za vikend.

Nakon promene kanala za WiFi, problem nije otklonjen, javlja se i na Serviio-u i na Plex-u. Interesuje me da li bi eventualno rešio problem kupovinom WiFi modema (nisam siguran da li se tako zove ta spravica), ako ne onda kabl.

Nakon promene kanala za WiFi, problem nije otklonjen, javlja se i na Serviio-u i na Plex-u. Interesuje me da li bi eventualno rešio problem kupovinom WiFi modema (nisam siguran da li se tako zove ta spravica), ako ne onda kabl.

Zna li neko?? Nikako pošteno da odgledam neki film na TV-u.

Zna li neko?? Nikako pošteno da odgledam neki film na TV-u.
Mi "posteni" ne strimujemo...hdmi kabal i cepaj dok se boje ne rastope...:d
GTX960 podesim na 1440p, moram posle titl da povecavam da babi ne remetim dioptriju. :d

GTX960 podesim na 1440p, moram posle titl da povecavam da babi ne remetim dioptriju. :d
Ipak bih više želeo da stream-ujem film, nema puno cimanja oko podešavanja rezolucije i čega sve još.

Probaj widi ako ti podržava laptop. Kod mene radi u kombinaciji sa šugavim sbb Cisco 3928s, wd tv live i Toshiba l5o-c.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Nažalost ta opcija otpada pošto imam AMD procesor. Nikako do resenja ili bar neke druge opcije za Stream.

Meni posao odradjuje njihova smart view app. Pozdrav.

Kada imaš jedan TV je dobro, ali kada imaš 3 komada i uložio si u HTPC i eksterne diskove onda ne pije vodu. I još se porodica penje na glavu "što sada ne radi na novim televozorima a na starima je radilo?"

Nazad
Vrh Dno