Svakako retko rezem diskove ali imam dosta nekih sacuvanih arhiva. I skoro svaki put kada hocu nesto starije da pogledam (narezano od pre 2 god i vise) primecujem da sve teze cita pojedine sektore na DVD disku a neke ni ne uspeva iz prve. Nije mi ovo nepoznanica, imao sam vec ovu situaciju pa sam resavao na razno razne nacine, mnogi diskovi su i zavrsilu u kantu. Ali nisam resio problem na koji disk snimiti (ako se opet odlucim za tako nesto) a da su najpouzdaniji. I kojim programom rezati ako ima veze a prepostavljam da ima. Koristio sam ultraiso dugo godina, sada koristim BurnAware free sa kojim sam mozda par diskova narezao u zadnjih godinu dana.
Pitanje bi mi bilo:
1. Najpouzdaniji diskovi za duze cuvanje (ovi koji mi crkaju su uglavnom Princo koji su bili prosecni diskovi ili veoma lose kotirani bar u mom slucaju)
2. Aplikacija za rezanje ako igra neku bitnu ulogu. Uvek sam se vodio time ako narezem disk i copy/pastujem ga onda je dobro narezan.
3. I jednu nedoumicu koju imam oduvek. Ako rezen npr na brzinu 10Mb da li to onda znaci da moze samo da kopira brzinom do 10Mb/s ? Ili nema veze jedno sa drugim. Ako ce mi biti pouzdano na najmanjoj brzini dugorocnost diska ostavicu pa neka se reze pola h ali mi je bitno da posle ne kopiram dugo.
Pitanje bi mi bilo:
1. Najpouzdaniji diskovi za duze cuvanje (ovi koji mi crkaju su uglavnom Princo koji su bili prosecni diskovi ili veoma lose kotirani bar u mom slucaju)
2. Aplikacija za rezanje ako igra neku bitnu ulogu. Uvek sam se vodio time ako narezem disk i copy/pastujem ga onda je dobro narezan.
3. I jednu nedoumicu koju imam oduvek. Ako rezen npr na brzinu 10Mb da li to onda znaci da moze samo da kopira brzinom do 10Mb/s ? Ili nema veze jedno sa drugim. Ako ce mi biti pouzdano na najmanjoj brzini dugorocnost diska ostavicu pa neka se reze pola h ali mi je bitno da posle ne kopiram dugo.