Šta je novo?

Problem sa starijom igrom

psaras

- Ribolovac -
Učlanjen(a)
04.04.2005
Poena
875
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Izbunario sam negde Resident Evil 1 .iso ali naravno imam problem, uspeo sam da ga instaliram i poteram u win95 compatibility modu ali je izvodjenje prebrzo. Imam u opcijama nekoliko grafickih cipova da izaberem:

Diamond Monster 3D(3DFX)
Orchid Righteous (3DFX)
Canopus Total 3D (Rendition)
Creative 3D Blaster (Rendition)
Intergraph Intense 3D(Rendition)

Prva 2 mi izbacuju black screen i samo restart pomaze dok kod ostalih radi samo prebrzo. Namestio sam u task manageru da radi samo jedno jezgro (tj. bilo je vec namesteno) i opet ne vredi. Svaka pomoc je dobrodosla...:wave:

To sto igra ne radi sa prve dve opcije nije cudo jer sadasnje graficke nisu kompatibilne sa Glide-om sa starih Vudu kartica.
Za problem brzine prvo sto mi pada na pamet da pokusas da igru startujes sa jos necim sto zauzima resurse procesora na primer dok je konverzija nekog filma u toku ili nesto slicno pa da vidis da li ce ici sporije. VirtualDub ima na primer opciju podesavanja prioriteta pa mu mozes dati i vise procesorske snage u odnosu na druge programe koji rade u isto vreme.

Probaj Vitual PC, sa njime sam resio to kod par igara, doduse malo traje dok instaliras sistem i tako to...

Nasao sam resenje problema, neka "mo'slo" aplikacija koja usporava odredjeni proces ali mi treba komercijalna verzija oznaka je "mo'slo 4 biz" i nikako ne mogu da je nadjem... :(

Moj predlog je da nadjes PSX verziju igre i da je igras sa emulatorom. Radi savrseno a sve moze da se nasteluje.

Imam i nju :) nekako mi je ruzna grafika a kad ukljucim one filtere suvise je mutno, ovo mi je bilo elegantnije resenje ali dzabe kad ne radi :(

Probaj onda da igras RE Director Cut ( za PSX), ona ima neke dodatne scene i nekoliko uglova kamere je promenjeno. A sto se tice verzije residenta za PC, igrao sam treci deo, i grafika nije nista posebno, a ima i pojave pikselizacije na pozadini. Problem je u tome sto je pozadina u residentu staticna 2D slika koja je radjenja izgleda samo u jednoj rezoluciji, onoj za PS1. Nesto mi ne izgleda da su u PC verziji podizali rezoluciju pozadine, ali ko zna, mozda gresim. Znam samo da i u PC verziji RE3 , postoje filteri za peglanje pozadine.

P.S. Prikaci komp na TV i opleti resident na emulatoru :D ima da izgleda ostrije sigurno.

Poslednja izmena:
Nisam se lepo izrazio, kvalitet grafike je sigurno isti ali je slika ostrija na PC verziji jer mislim da graficki plugin ne odradjuje posao bas kako treba a na TFT-u se to bas vidi i ruzno je(bar mi se tako cini). Opleo bih ga ja na 29" CRT-u ali ovaj mj palit ima sve digitalne izlaze (2XHDMI, DVI, i onaj DISPLAY port) :(

Nazad
Vrh Dno