Šta je novo?

Problem sa stabilnoscu E6750

knjaz.milos

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2007
Poena
320
Drzim ga na 4ghz,rad u korisnickom u okruzenju je normalan i bez BSOD-ova....aplikacije i igrice rade sasvim ok...jedino ne uspevam da postignem stabilnost prilikom orthos testiranja.

CPU = 1.5V (po BIOS-u,cpuz ga vidi drugacije)
NB = 1.7V

Idle temp je 42~44...u load-u ide do 60-tak.....

Ploca je Asus P5K premium

Memorija 4*1GB Kingston Hyperx 1066MHz na 2.2V ... ostale podatke mozete videti iz screenshot-a ....

Neki predlozi ili da batalim mrcvarenje dalje :)

Prilozi

• 4ghz.jpg
    4ghz.jpg
    72.9 KB · Pregleda: 68
Znaci CPU je nestabilan.
Imam isti CPU i nemoze da udje u windows preko 3.95ghz,a o stabilnosti da ne pricam.Verovatno losiji primerak.Probaj voltazu na 1.55v.

kolike su ti temp NB poshto mi se chini da je to malo veliki napon pa moze da se desi da je zbog toga ne stabilan cpu a pll i fsb napon je ?:wave:

Uspeh da ga stabilizujem na 3.88 GHz ..... mislim da mu je to vrh sa vazdusnim hladjenjem.

Prilozi

• 3.88 Ghz.JPG
    3.88 Ghz.JPG
    142 KB · Pregleda: 71
To je prilicno lep uspeh sa tim procesorom. Imas dobru maticnu :)

stabilizovao si ga 6 minuta vauuuu,
bez 12h minimum to se ne priznaje :D,
ovo pricam samo radi stabilnosti tvog sistema,
a ne da bih omalovazavao tovj OC,
a da je lep skor jeste.

Jos se igram sa ovim.... :) ...... ali sada idem baby steps,malo po malo.Mozda bi bilo dobro da mi odgovori neki vlasnik Asus P5K premium :) .... najstabilnije rezultate postizem sa 0404 BIOS-om (bio sam na 704 i na 1001 bios verzijama,ali sam se vratio na 0404)...ali me bune razike u temperaturama merene CoreTemp-om i RealTemp-om ..... Znam da e6750 ima max do 72 stepena,ali da moze i malo vise...stepen dva.

Cilj mi je da doguram do stabilnih 4 GHz.....i mislim da je jedina stvar koja me za sada sprecava u tome CPU kuler,mislim da predjem na OCZ Vendetta 2 ili CoolerMaster V8.

Prilozi

• overclock.jpg
    overclock.jpg
    217.5 KB · Pregleda: 33
koliko su neki ljudi ludi promenice kuler za bednih 100mhz..:D
morao sam da kazhem....:p

:) ... naravno da nije samo zbog toga....Gemini II jeste dobar ali je prevelik i ometa lepo strujanje vazduha kroz kuciste i imam problema zbog njega (rear fan ne izvlaci vazduh jer ga gemini blokira)...no to ti nisi mogao znati.....

U temi :

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=185633

spominjem da menjam kuciste,pa bih sad kad vec to radim,nabacio jedan vrlo efficient cooler koji bi malko bolje radio posao od gemini-ja (Vendetta 2 i V8 se spominju kao best of the best na nasem trzhistu)....a uzimajuci u obzir i ostale potroshace i njihovo emitovanje toplote (vidi se iz potpisa) ... stalo mi je do dobrog strujanja vazduha.Gemini...em je velik sam po sebi...pa em kad stavish 2x12cm fana...zauzme pola kucista...nema tu lepog strujanja vazduha......

A ako bih izvukao 4 GHz....nema potrebe da razmisljam o e8xxx seriji (ta ideja mi se vrzma po glavi neko vreme),jer ovaj e6750....zaista melje sve shto mu bacim pod noge....kapa dole za procesor.

geminII je prosechan kuler po performansama, uzmi neki bolji. zatim lapuj cpu i kuler (ne vendetu i druge koji direkt heat pipovima nalezu na cpu), stavi u biosu napon na ~1.55v (oko 1.5v pod opterecenjem, provetri malo bolje kucishte (ako vec nije) i mozda i stignesh do stabilnih 4ghz :)

Onda shta ... ?

1. Coolermaster V8
2. Thermalright True Black 120

?????

idem sa vendetom...pa shta bude :)

Nazad
Vrh Dno