Šta je novo?

Problem sa SMTP

srdjan777

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2004
Poena
620
Pozdrav svima!

Imam wireless internet preko ProfyPC (lokalni provajder) i problem sa slanjem mailova. POP mi radi besprekorno i primam mailove, ali ne mogu da posaljem. Probao sam sa Incredimailom, foxmailom, outlookom itd. i to sa vise razlicitih adresa (hotmail, gmail, gmx) i ista stvar. Takodje sam pokusao sa iskljucenim firewallom i antivirus programom, ali mi konstantno javlja da ne moze da se spoji sa serverom za slanje poste. Kontaktirao sam provajdera, a on kaze da je kod njega sve u redu.
Vise ne znam sta da probam, pa zato trazim pomoc od vas.

Hvala unapred!

PS. U attach. mozete videti poruku koju mi izbacuje.

Prilozi

• Clip.jpg
    Clip.jpg
    26.9 KB · Pregleda: 63
Probaj da se povežeš telnetom na taj server:

telnet mail.gmx.net 25

posle toga probaj

telnet mail.gmx.net 465

pa kaži da li je uspeo da se poveže na neki od ova dva porta. Prvi je za SMTP and drugi je za SMTPS.

Takođe bi mogao da napišeš koji firewall software koristiš i da li imaš firewall u routeru.

Poslednja izmena:
Postavio sam setovanje za smtp na 465 i sada radi!

Veliko hvala i svako dobro!!!!

Nema na čemu. :)

Nego, meni je čudno što ti nisu napomenuli (kada si zvao provajdera) da koristiš SMTPS a ne običan SMTP.

Izgleda da nemaju pojma, naime, rekli su mi da mi je mail 100 % na nekoj black mail listi i da trebam da kontaktiram neku firmu koja ce me skinuti sa te liste, iako sam ja u jednom drugom racunaru koji je na ADSL-u bez problema mogao kreiram i koristim nalog iz mail klijenta.

Ma cobani, al' su jedini ovde, pa nemam drugog izbora.

Jos jednom hvala i svako dobro!!!

Nazad
Vrh Dno