Šta je novo?

Problem sa "smrzavanjem" igara

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Imam 'mali' problem koji mi nikako nije jasno zasto se desava. Naime...probam da igram Heroes V i igra se posle maksimalno 1-1.5 minuta smrzne. Probam da igram GTA SA i isto. Ali zato...Oblivion ide bez problema (ako ne racunam seckanje).
Probao sam da deinstaliram drivere za graficku i plocu ali se desava ista stvar.
Graficka je hladna (moze prst da se drzi koliko god treba ispod cipa). Sistem nije overklokovan.
Konfiguracija je sledeca:

Barton 2500+
Abit NF7-S 2.0
512 MB DDR400
BFG 7600 GS 512MB AGP
Hitachi Sata 160 GB
Pionir 108 rezac
Napajanje DTK 300 W

Heroes V i GTA SA su daleko manje zahtevne igre od Obliviona. Pa ipak Oblivion moze da se igra veoma dugo (dok naravno ne izgubim zivce zbog seckanja, pa sam restartujem sistem).
Pre pokretanja igre sve redom pogasim (firewall Comodo iskljucim, a NOD32 desableujem (posto se na moze iskluciti) ). Takodje iscupam i mrezni kabl preko koga koristim net. Podesavanja oko graficke kartice (tj. u driverima) nista nisam dirao. A nakon pojave problema jos sam sve stavio na 'performance'. Opet isto.

Zna li neko sta moze da pravi problem?

(nisam bio siguran gde ovo da postavim... pa eto, izabrah ovde) 🙂

Nemam ideju, imam slichan problem na mashini navedenoj u potpisu.

U pojedinim igrama (Titan's Quest, ProStreet..), zamrzne mi komande (tastaturu i misha) na 10tak sekundi i onda "odmrzne"..

Pripisivao sam to protzesoru, kao uskom grlu, jer sam ubatzivao josh dve grafike u konfu (8600gt Gainward GLH, i 8800gtx..) i isto se ponashaju..

Kod tebe.. napajanje? Mozda? 🙂

imao sam sličan problem sve ostale igre rade normalo samo prostreet i cod4 seče,koči i zamrzava rešio sam ga reinstalacijom poslednjeg dx9,od tada je prestalo zamrzavanje i kočenje.

Hvala na odgovorima...

@dooshan: pa...ja sam mislio da moze napajanje biti problem. Ali pazi...ako Oblivion koji ne da je zahtevan, nego... ...radi, onda je stvarno cudno ako neke druge manje zahtevne igre prave problem (jer one sigurno ne maltretiraju graficku onoliko koliko to Oblivion radi).

@tomasbg: zaboravio sam da napomenem ali i dx 9.0c iz Novembra 2007. sam takodje ponovo instalirao. Nije resilo problem, ali probacu ponovo.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima...

@dooshan: pa...ja sam mislio da moze napajanje biti problem. Ali pazi...ako Oblivion koji ne da je zahtevan, nego... ...radi, onda je stvarno cudno ako neke druge manje zahtevne igre prave problem (jer one sigurno ne maltretiraju graficku onoliko koliko to Oblivion radi).

@tomasbg: zaboravio sam da napomenem ali i dx 9.0c iz Novembra 2007. sam takodje ponovo instalirao. Nije resilo problem, ali probacu ponovo.

pa u svakom slucaju, ne bi bilo lose prvo da odradis jedan reinstal WIn, pa da instaliras sveze drajvere. time ces barem otkloniti softver kao uzrok problema...
ako i dalje budu problemi,onda samo da testiras hardver, prvo da probas sa drugim napajanjem

premda ako radi oblivion a druge igre ne, verovatno je softver u pitanju

off. naravno mozda ti je komp "dedicate to oblivion":d

@tomasbg:instalirao sam ponovo dx 9 i nista se nije promenilo. Nije prosao ni minut a igra se skucala. Nisam ni igrao. Samo sam bio u glavnom meniju gde sam trebao ucitam save (da ne bude zabune, isto se desava i ako izaberem 'new game' ).

@solomonbg: meni masina i jeste sa svezim driver-ima. Tj. nisam instalirao driver na driver, vec samo jednom drivere i to je to. A tek onda kada sam video da nesto ne funkcionise, re-instalirao sam drivere preko vec postojecih. Mada su to isti driveri koji su bili i instalirani.

wewerice, 'gledao' sam temperature. Cak sam napisao da je 'temperatura' toliko mala da se moze prst drzati neograniceni vremenski period. 😉

ajde pozajmi na 1 dan neko "ljudsko" napajanje pa se javi sta si zakljucio !!!

Takodje probaj da istestiras memoriju. Meni se nedavno nesto slicno desavalo (samo sa nekim igrama - npr. Kriza je radila ok, tako da nema veze sa zahtevnoscu) i otkrio sam da mi je memorija bila malo nestabilna (sto ni orthos nije otkrio, vec samo memtest86), pa sam joj smanjio klokove i sad je sve ok. Doduse, kod mene nije bilo toliko ozbiljno kao kod tebe, pa je moguce da je i neki softverski problem pride...

Pokusaj da spustis kartu na AGP 4x u BIOS-u. Nece biti nikakve razlike u performansama ali mozda sredi problem.

1. Reinstalacija Windowsa
2. Najnoviji Final drajveri za sve (ne BETA!)
3. Ako nece, testiras ceo komp programima - (memoriju, cpu, graficku...)
4. Iskljucis Automatic Restart on System Failiure (i vidis sta ti pise kada se nesto zezne a ne restartuje se odmah!)
5. Promenis napajanje (300W je premalo za sve. Uzmi makar 400 ako je $ problem)???
6. Promenis kompjuter 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno