Šta je novo?

Problem sa slikom na Asus 193D

petx

Cenjen
Učlanjen(a)
15.06.2009
Poena
154
Imam jedan problem sa mojim monitorom a to je da je slika na jednu polovinu od ekrana zamucena odnosno tekst izgleda kao da je defokusiran.

Rezolucija na ekrana je 1400x900 sa 75Hz. Kada promenim "refresh rate" na 60Hz, tekst postaje citljiviji ali slika na ceo monitor izgleda kao da pulsira.

Isto tako promenio sam drajvere na najnoviju verziju ali bez efekat.

GPU je Radeon X1250 integriran u AMD 690G chipset.

U cemu je problem? Dali je u GPU ili monitoru u pitanju? Dali moze da se resi ili dali mozda treba da skupljam novac za novi monitor ili grafiku?

Video sam to licno kod vise tih jeftinih monitora. Sto rece jedan moj drug: "Ovi jeftini monitori sa D-subom su uglavnom gori od CRT, svi imaju falinke." Grafickoj karti nista ne fali, moj 940BW je super radio sa takvom istom dok sam imao tu plocu, bez ikakvih problema. Znaci skupljaj pare za nesto kasvetno...

Ovaj sam problem imao i ja, nekako sam ga resio. Malo sam odaljio monitor od zida i promenio osvezenje....:crash:

Samo da vas informisem da sam resio problem preko postavke u meniju u sam monitor. Naime cackao sam u podesavanja kod fokus-a u minija Phase i Clock i slika se popravila. Do sada nisam dirao ove postavke jer nisam imao pojma sta znace ali ovako vise nisam imao sta da izgubim :).

Nazad
Vrh Dno