Šta je novo?

Problem sa slanjem/primanjem mailova

Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
935
Imam jedan problem a od provajdera nema pomoci posto, cini mi se, tamo radi dosta nepismenih ljudi, a ja nikako da naletim na ono malo pismenih, pa se uzdam u vasu pomoc.
Vec vise od nedelju dana ne mogu da saljem ili primam mailove putem ijednog e-mail klijenta.
Imam laptop sa Vistom SP2 i na njoj thunderbird i outlook 2007, zatim desktop sa XP SP3 na kome su outlook 2003 i incredimail kao jedan OS i W7 sa opera mail i thunderbirdom kao drugi OS.
Ne mogu da verujem da bas ninajednom ne moze da se salje ili prima.
Provajder kaze da je to sigurno do firewalla ili AV programa, mada sam sumnjao posto su mi cak i verzije tih programa razlicite (KIS 7, KIS 2009 i BitDefender), ali hajde da proverim, na prva dva sam iskljucio firewall i AV, dok mi je na W7 bila friska instalacija samo sa e-mail klijentima, bez AV i FW i opet nista.
Problem je na oba racunara nastao istovremeno, i bez ikakvog diranja ili podesavanja bilo kog od navedenih programa.
Zna li neko sta moze da bude problem i kako to resiti?!

Ajde daj koju greshku ti izbaci thunderbird ili outlook prilikom send/receive-a ..

na kraju krajeva jel ti radi webmail ? i o koncu priche da li provajder dozvoljava da koristish tudji mx...to u sushtini pitash na pochetku odmah..ako ne dozvoljava, morash da ukljuchish autorizaciju.

daj ti za pochetak greshku koja je.

Poslednja izmena:
Poruka sa greskom u thunderbirdu je bila:
"Could not connect to server pop3.verat.net; the connection was refused"
Poruka sa greskom u Outlook 2007 je bila:
"Task reciving' reported error 0x80042108. Outlook cannot connect to your incomming (POP3) e-mail server".

U medjuvremenu sam malo cackao po accountsima i uspeo sam da primim mailove putem incredimaila tek kada sam u accounts stiklirao opciju "this server requires a secure connection (SSL)" i kada je port promenjen sa 110 na 995. Bez toga nema sanse da primi niti posalje mail. Isto tako sam i na thunderbirdu cekirao SSL i videcu da li ce da prima mail posto ni on nije hteo.
E sad zanima me zasto je to tako odjednom naprasno poludeo i nece da prima mailove drugacije nego samo sa SSL, kada je dugo vremena radio bez problema? I jel to neki problem sto radi u takvom rezimu rada ili je mozda bolje tako?

SSL mora da se ukljuchi jer tako se mx-ovi od provajdera shtite od tzv archenja servera od strane korisnika koji nisu na tom provajderu. Na primer eunet to ne dozvoljava tj naplacjuje.

[ za lakshe razumeti, da bi proveravao eunet mail morash biti konektovan preko eunet-a...]

Da li si menjao mozhda konekcije ?

Drugo da li si probao da skidash poruke preko IMAP-a ?

Takav "rezhim" rada nije nikakav problem i nishta nije bolje niti loshije, jednostavno to je pravilo : )

Poslednja izmena:
Nisam pokusavao preko IMAP-a, nista nisam menjao otkako sam pre jedno 3 godine na ADSL-u (a jedan nalog mi je sa dial-upa kod istog providera, star jedno 7-8 godine) i svo to vreme mi je sve radilo normalno bez SSL, tj. za svo to vreme ninajednom klijentu nije bio cekiran SSL i radilo je preko porta 110.
Da su oni bar znali da mi kazu da samo to odradim, to bi bilo OK, nego su bile price to je do AV i FW, probaj sve da reinstaliras (?) itd.

Vrh Dno