Šta je novo?

Problem sa SkyStar 2

dejobar

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2005
Poena
319
Prije zadnje reinstalacije windowsa sve je radilo ok, ali nakon toga dolaze problemi. Kartica je u Device manager-u prepoznata i instalirana sa 4.4.0. drajverima, ali je ProgDVB ne vidi i zbacuje mi sledecu poruku...

Prilozi

• slika_1.jpg
    slika_1.jpg
    114.7 KB · Pregleda: 108
  • slika_2.jpg
    slika_2.jpg
    88.1 KB · Pregleda: 103
  • slika_3.jpg
    slika_3.jpg
    12.3 KB · Pregleda: 140
Pokusaj ovo

Probaj da je instaliraš sa driverima koji su na njenom cd-u jer tamo imaš onaj server 4PC koji se instalira preko cd-a.
Prvo idi na uninstal pa restart i onda redom cd i ostalo.

Za inform. Kod mene su driveri 4.3.0.9999 i sve radi kao sat ((radi paket premiera))

Probao sam sa tim drajverima, pa sam tek posle instaliro ove. Cudno je sto windows prepoznaje karticu, ali ProgDVB ne.

Pa probaj da preinstaliras progdvb. ili izbrisi drajvere za karticu, izbrisi progdvb, i onda instaliraj sve nanovo.

Mozda da probas neki drugi program:AltDvb ili My theatre,pa vidi da li s njima radi.

Probao sam sa tim drajverima, pa sam tek posle instaliro ove. Cudno je sto windows prepoznaje karticu, ali ProgDVB ne.

Startuj originalni program (DVBViewer) koji je došao uz karticu, trebalo bi da dobiješ signal i sliku, zatvori DVBViewer, pa onda pokreni ProgDVB i otvori tamo "Device list" i startuj Sky Star 2, sada bi ProgDVB morao da prepozna karticu. Podesi posle toga Diseq (ako koristiš) i satelit(e) koje gledaš.

Koju verziju ProgDVB imaš? Kod mene je trenutno 4.80.5, i radi dobro (prethodna verzija 4.72.6 je isto dobro radila).

Startuj originalni program (DVBViewer) koji je došao uz karticu, trebalo bi da dobiješ signal i sliku, zatvori DVBViewer, pa onda pokreni ProgDVB i otvori tamo "Device list" i startuj Sky Star 2, sada bi ProgDVB morao da prepozna karticu. Podesi posle toga Diseq (ako koristiš) i satelit(e) koje gledaš.

Koju verziju ProgDVB imaš? Kod mene je trenutno 4.80.5, i radi dobro (prethodna verzija 4.72.6 je isto dobro radila).

Uradio sam tako i nekako sam dobio signal (jedva). Mada sam ja to i prije pokusavao, pa nisam mogao. Cudi me da nije htio odmah da prihvati, jer je to ranije radilo bez greske, iako sam nekoliko puta reinstalirao windows. U svakom slucaju hvala na savjetima.

Najbolje bi bilo da uradis ovako:
Start - Control panel - Administrative tools - Device Manager, pronađi Network adapters, skystar2 je prikazana kao B2C2 Brandboard Receiver PCI Adapter. Desni klik i uninstal.
Obrisi manualno HKLM-Software- B2C2, Inc. --> C:\WINDOWS->regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\B2C2, Inc.
Obrisi skynet sys iz Windows-system32-Drivers
Obrisi iz program filesa folder TechniSat DVB
Skini CCleaner,i pokreni ga.
Restart
Skini i instaliraj 4.4.0. drivere (nemoj instalirati drivere sa CD-a !), ubij obavezno setup4pc i obrisi ga iz startup foldera.

Prijateljski savet... batali ProgDVB, uzmi AltDVB i progledaces. :)

nastavak

Imam ss2 i puno je koristim sa ProgDVB-om i koristim pluginove za nju sve radi i sve se "otključava" radi i motor i dosta je brza.
Zašto savjetujete promijenu softwera u AltDVB.

Nastavak : Na svim satelitskim forumuma ProgDVB je i najzastupljeni i za njega je i sva podrška je pravljena baš za njega i milion drugih stvari.

Prije zadnje reinstalacije windowsa sve je radilo ok, ali nakon toga dolaze problemi. Kartica je u Device manager-u prepoznata i instalirana sa 4.4.0. drajverima, ali je ProgDVB ne vidi i zbacuje mi sledecu poruku...

Prvo skini najnoviji 4.40a drajver. Kada instaliraš drajver moraš instalirati i DVB receiver koji se dobija uz drajvere. Isključi iz startup-a server4pc. On ti nikada neće trebati osim ako ne koristiš satelitski internet.

nikad_prvi je napisao(la):
Imam ss2 i puno je koristim sa ProgDVB-om i koristim pluginove za nju sve radi i sve se "otključava" radi i motor i dosta je brza.
Zašto savjetujete promijenu softwera u AltDVB.

Nastavak : Na svim satelitskim forumuma ProgDVB je i najzastupljeni i za njega je i sva podrška je pravljena baš za njega i milion drugih stvari.

ProgDVB je najgluplji program za sat tv ikada napravljen. Čist primer lošeg programiranja i neoptimizacije. Jedino što ProgDVB ima je jednostavan interface koji nije preterano zbunjujuć i zbog toga je ovaj program toliko popularan kod manje iskusnih ljudi.

Evo nekoliko razloga zašto je AltDVB bolji od ProgDVB-a.

ProgDVB-u treba mnogo vremena da se podigne.
AltDVB se startuje za 2 sec.

Promena kanala u ProgDVB-u nekada traje i 2 sec.
U AltDVB-u kada se isključe ECM-ovi koji se ne koriste promena kanala je trenutna,

ProgDVB snima u mpeg2 formatu kome je potrebno dodatno procesiranje i sređivanje.
AltDVB snima u TS formatu koji ne zahteva nikakvu dodatnu obradu.

ProgDVB nema mogućnost snimanja više kanala i nema mogućnost slike u slici.
AltDVB poseduje i snimanje više kanala i 3 slike u slici. Sa istog transpondera naravno.

U ProgDVB-u skeniranje satelita traje užasno dugo.
U AltDVB-u je skeniranje i do 2x brže.

AltDVB ne zahteva zver od kompa da bi se gledali HDTV kanali, ima bolji scheduler, bolji EPG, bolji teletext modul, automatsko updateovanje liste transpondera, bolje rešen način organizovanja favorita za razliku od ProgDVB-a i njegovih glupih direktorijuma. Da bi se iskoristio pun potencijal HDTV-a u ProgDVB-u mora se naći crack za interni elecard 264 codec ili kupiti legalna verzija. ProgDVB je loše optimizovan i na najbržim mašinama je jako trom. Program postaje nestabilan kada radi jako dugo pogotovo ako je uključen timeshifting.

Mogu da ti nabrajam do sutra. ProgDVB jednostavna nema šta da traži. Čak je i DVB Dream daleko bolje rešenje od njega.

@nikad_prvi
Ne znam koji su to "svi satelitski forumi" koje navodis, ali mi se cini da je podjednaka zastupljenost oba programa, bar na ovim forumima koje ja posecujem. I ne znam odakle ova informacija da je "sva podrska pravljena za ProgDVB", kad svi plugin-i rade i sa AltDVB-om ?! :trust:
Evo alexa ti je lepo odgovorio prednosti AltDVB-a, ja cu samo jos da dodam da je recimo procesorsko zauzece kod kodiranih kanala sa ProgDVB-om na mom racunaru izmedju 40-50%, dok je sa AltDVB-om oko 10-15%. Prilicna razlika kad racunar radi po ceo dan zar ne ? ;)

Nego nesto se Dejobar ne javlja. Izgleda da mu je zakuco kompjuter nacisto. :D

Poslednja izmena:
"Nego nesto se Dejobar ne javlja. Izgleda da mu je zakuco kompjuter nacisto."

Tu sam; nego radim, pa dok stignem.... Nego, nije mi nesto jasan taj AltDVB program, ali cu probati da ga provalim. Vidim da ga hvalite, pa cu se malo pomuciti. Da nema negdje neko upustvo za konfiguraciju? Proguglacu malo, pa cu da javim.

Sve je podeseno. Na Benchforumu ima upustvo za konfiguraciju ovog programa. Hvala sto ste mi otvorili oci. Nego jos da vidim sa ovim kljucevima. Malo pomoci bi dobro doslo.

Probao sam Alt dvb i stvarno se otvara za sekundu! Jos moze i da se puste dve ili tri programa istovremeno! Jedini problem mu je sto u sebi nesadrzi nikakav graf filter pa je nemoguce gledati kanale dok se ne instaliraju drugi!! U sustini mi je dobar. Da li moze neko da mi kaze zasto mi u prog dvb slika na trenutke secne pa opet radi dobro pa sve tako, Sta moze biti?

Moras nas malo informisati, ne mozemo bacajuci pasulj odgonetnuti koju verziju ProgDVB-a imas, koje codece koristis, da li ti se to desava i na FTA kanalima ili samo kodiranim. :)

Nazad
Vrh Dno