Šta je novo?

Problem sa Skype video pozivom

panicland

Slavan
Učlanjen(a)
29.06.2007
Poena
301
Stvar je u tome sto zelim da koristim web kamericu, ali trenutno sa brzinom od 256/128 na KDS kablovskom to nije moguce. Ustvari problem je u up-loadu koji cini mi se mora biti najmanje 265kbs. Ima li neki ADSL paket koji to zadovoljava, ili nesto slicno. Zivim na Novom Beogradu, kod studenjaka.

trenutno nema takav aDSL paket, sto si mogao saznati prostim uvidom u ponude aDSL provajdera
kad bude megabitni aDSL trebalo bi da bude i 256Kbps UL

Stvar je u tome sto zelim da koristim web kamericu, ali trenutno sa brzinom od 256/128 na KDS kablovskom to nije moguce. Ustvari problem je u up-loadu koji cini mi se mora biti najmanje 265kbs. Ima li neki ADSL paket koji to zadovoljava, ili nesto slicno. Zivim na Novom Beogradu, kod studenjaka.
128 je za skype sasvim dovoljan. Ja sam koristio skype na ISDN 64/64 i sasvim je lepo sljakao. sad na adsl-u radi neprimetno bolje.

Sa www.skype.com

The recommended system requirements for Skype video calls are a 1Ghz CPU, 512MB RAM, a video card with at least 16MB of memory (also the latest version of DirectX installed) and a 512/256kbit (down/up) connection. Video and call quality may vary greatly in environments with conditions below those recommendations.

The codecs and resolution of the video is automatically selected depending the used hardware of both callers, the connectivity and bandwidth.

Ma isprobao sam video poziv sa nekim amerima, i ja njih cujem i vidim sasvim pristojno, ali ja se njima prekidam, i zvuk i slika. Zbog toga predpostavljam da bi brzina od 256/256kbs bila dovoljna. Medjutim i ja sam shvatio vrteci se po sajtovima da nema takvih ADSL paketa. Postoji li neka druga solucija. Dobri ljudi sta predlazete?

imao sam 512 paket ADSL i rade Video pozivi dobro ok desi se nekad da zeza ali i sada sa 768zna da mi zeza
mislim kao sto je rekao yooyo 512 ti je minimun za video pozive

mislim kao sto je rekao yooyo 512 ti je minimun za video pozive
512 je preporuka a ne minimum. Rekao sam vec da mi je i audio i video radio solidno na ISDN 64/64. Na 128 je pevao... sada na ADSL ne primecujem nikakvu razliku izmedju 256 i 512. A kvalitet signala ne zavisi samo od brzine neta, vec i od kamere, instaliranih video i audio codeca...

512 je preporuka a ne minimum. Rekao sam vec da mi je i audio i video radio solidno na ISDN 64/64. Na 128 je pevao... sada na ADSL ne primecujem nikakvu razliku izmedju 256 i 512. A kvalitet signala ne zavisi samo od brzine neta, vec i od kamere, instaliranih video i audio codeca...

ne zmam za tebe ali meni je sa 512 ponekad pravio problem

Kod ADSL-a, veliki upload, smanjuje download, tako da se javlja seckanje kada se koristi audio + video. Skype ima svoje AV codec-e tako da ne zavisi od onih koji su instalirani na racunaru.

@waikiki:
Zaista neznam kako ti je skype radio solidno na ISDN 64/64 kada je to dovoljno samo za audio, dok za audio+video treba bar 256kb upload.

Skype koristi P2P tehnologiju za transport podataka izmedju skype klijenata. Ako je neki racunar na dobroj i brzoj vezi i ako ima jak CPU i dosta RAM-a moze da postane jedan od skype releja (vlasnik nema pojma da kroz njegovu masinu prolaze tudji razgovori). Sto si blizi releju skype bolje radi.

Zaista neznam kako ti je skype radio solidno na ISDN 64/64 kada je to dovoljno samo za audio, dok za audio+video treba bar 256kb upload.
Lako. audio bez videa je radio dok sam bio na modemu. Mada je bilo katastrofa. Medjutim, na ISDN sam znao i po satima da budem na Skype i audio i video, sve bez problema. Nisam jedini. Ipak je ISDN mnogo mocniji od modema 56k, bez obzira sto je na papiru samo 20-tak % brzi. Prakticno, ISDN64 je najmanje duplo bolji, sigurniji i stabilniji od obicnog modema. DL i UL nikad ispod 7,5 KB/s. Ping mi je bio tek nesto losiji od ADSL-a 256... Ma na skype sam preko ISDN vec dve godine, bez problema. Od skora sam na ADSL, i ne primecujem znacajno poboljsanje na Skype u odnosu na ranije...

Da, jos nesto... sve gore vazi pod uslovom da sagovornik ima najmanje ISDN ili neku bolju konekciju. Ako je sagovornik na modemu, onda je pusagija....

Poslednja izmena od urednika:
Ma kakav modem, ti ameri sa kojima sam se gledao imaju neke Mbit-e. I kao sto rekoh imam kablovsi net kod KDS-a, sa brzinom od 256/128kbs, kamericu neku jeftinu od 850 kinti Labtec. Ako waikiki moze, a ja ne, predpostavljam da moze biti samo do kamerice, ili mozda do verzije programa koji koristim. I da, up-load mi ne silazi sa 14kbs, bar tako kaze DUmetar

Nazad
Vrh Dno