Šta je novo?

problem sa sistemom, zvucnom, zvucnicima.... ?

Dimco

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2007
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X / Thermalright Silver Arrow 130, Noctua NF-A12x25 PWM
Matična ploča
Gigabyte B550I AORUS PRO AX
RAM
Crucial Ballistix DDR4-3600 32GB (2x16GB) BL2K16G36C16U4R
GPU
EVGA RTX 3080 XC3 Ultra
Storage
ADATA XPG GAMMIX S11Pro PCIe Gen3 x4
Zvuk
Presonus Eris E3.5 BT, Arctis Pro Wireless
PSU
Corsair SF750
Kućište
JXK-F1
Monitor
LG 27GL850-B
Miš & tastatura
Anne Pro 2, Scyrox V6
Ostale periferije
Presonus Eris E3.5 B
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Reinstalirao sam svez sistem, Vista ultimate 64bit, instalirao sve drajvere, i primetio sledeci problem.
Imam creative x-fi music zvucnu i logitech g51 zvucnike. Onboard zvucna je disable-ovana u biosu a nisu ni instalirani drajveri za nju.
Zvuk je dobar bez puckanja, prekidanja, statika... ali desni prednji zvucnik ne radi.
Kad pustim test svi zvucnici se cuju pravilno a desni prednji se cuje na levom prednjem kao da je i njegov kanal pusten na levi prednji zvucnik.
Naravno sve radi pod XP-om.
Predlozi i ideje?

P.S. isto je i na slusalicama (slusalice imaju 5.1 tako da se zadnji desni cuje pravilno na desnoj slusalici a prednji desni se cuje na levoj slusalici)

Unapred hvala

Palo mi na pamet da proveris konektor, meni se desio slican trip sa slusalicama, na kraju se ispostavilo da je konektor na kucistu malo pomeren, pa ispada da je desni kanal bio povezan na levi...

Jer se podrazumeva da si pre postavljanja ovog pitanja-problema proverio sve sto ti je moglo pasti na pamet?: 5.1 settings,speaker balance,sva ona podesavanja u creative konzoli,mozda ti je neka stelka promakla pa se zato tako zvuk iz tog problematicnog zvucnika manifestuje? Dali ima razlike kad na pr.muziku pustis iz Winamp-a ili WMP? Ako je u XP-u sve OK ,kablovi i jack-ovi nisu sigurno.

Resio sam. Povadio sam sve konektore i vratio ih i sad sve radi...
:wall::wall::wall:

Nazad
Vrh Dno