Šta je novo?

Problem sa Siemens Amilo Laptopom

iwcham

Čuven
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
660
Problem je sledeci: Siemens Amilo pa2510, kada se pali ponekad slika kao da slogira, sve zivo treperi i skace gore dole, pojavljuju se linije na ekranu i nista ne pomaze osim gasenja, restarta, kada sve proradi super. Znaci komp radi samo sto je ekran necitljiv jer se slika skroz poremeti. Da li je neko imao slican problem i kako da ga resim? Graficka je ATI Radeon Express 1200 sa omega driverima. Os je Win xp Dark Edition.
Instalirao sam najnovije drajvere ali problem ostaje.
Da li ima mozda veze sa Os i driverima jer oficijalno ovaj laptop koristi Vistu.... ili je mozda poceo da crkava (to ne bi bilo lepo :( Ima li neko resenje? Kad se problem ne javi pri paljenju znaci, racunar radi sasvim ok.

Ako je vec bilo reci o ovome ja se izvinjavam.

Nisam najcistiji kad brlja slika: odmah pri paljenju (npr. ni po ulasku u bios nije citljiva) ili pri ulasku u win? Ako je prvo, mirise na hw problem. Ako je drugo: drajver i/ili taj divlji win brljave. Jesi probao sa cistim winom i bez omege?

Mislim da je pri ulasku u win, li nisam siguran, jer komp odmah ulazi u vin, ne ispsuje uredjaje... Hvala na odgovoru... Videcu da reinstall ako se ponovi opet.

Pritiskaj F2 čim ga upališ da bi ušao u BIOS. Tamo imaš opciju boot time diagnostic screen (ili će ti pisati slično) koju uključi ako hoćeš da ti ispisuje uređaje i status pri paljenju. Taman vidi brlja li slika (u šta sumnjam). U svakom slučaju bih skinuo divlji win da sam na tvom mestu, a ne znam ni koliko je Omega prikladna za integrušu.

Nema ta opcija u bios-u. Bios je btw poprilicno mrsav.... Hvala... javicu sta bude bilo...

Poslednja izmena:
Ok imaš je sigurno samo pod drugim nazivom. Poenta svega je: da li slika brlja u BIOS-u?

Vrh Dno