Šta je novo?

Problem sa share-om net konekcije!

download

Slavan
Učlanjen(a)
16.09.2005
Poena
304
Shareovao sam konekciju kako bi sa vise kompova izasao na net. Nisam delio konekciju jer se radi o igranju igrica na 4 kompa, te deljenje nije potrebno.
Ne znam gde sam se za**bo, da li je kod povezivanja ili share-a. Imam hub i beotelov adsl modem.
Kako se tacno obavlja share, i kako hardware-ski konektovati sve?
Unapred hvala

Ako je na tvom kompu USB modem, postavi na svim računarima statičke IP adrese, počev od 192.168.0.1 za tvoj računar, pa inkrementuj poslednju cifru do poslednjeg računara. Subnet mask bi morao biti 255.255.255.0, a workgroup poželjno isti.

Nakon toga klepi properties ADSL konekcije i uključi sharing, sa tim da u njenim settings štikliraj sve one opcije koje su ti ponuđene izuzev DHCP. Postavi na ostalim računarima Primary i Secondary DNS isti kao što stoji i kod tebe, a kao gateway na ostalim računarima postavi svoju IP adresu, tj. 192.168.0.1.

Ovo bi sad moralo da šljaka! :)

Ili samo na tvom share-uj konekciju i on ce automatski staviti 192.168.0.1 i ukljuciti dhcp (najbolje kroz network setup wizard ), a na ostalim masinama stavi da dobijaju adrese automatski i onda ce dhcp da im dodeljuje i odredice default gw tj. tvoju IP i sve ce da radi.

Nazad
Vrh Dno