Šta je novo?

Problem sa Sezamom i Conexant router-om... ???

Delija

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
905
Elem, danas sam bio kod prijatelja koji se zalio da ima problema sa eMule-om i manje-vise sa bittorrent klijentima.

Mislio sam da samo treba port forwarding da odradim i gotova stvar, medjutim... :S:

Cim se ukljuci eMule, nista drugo ne moze da primirise internetu (surf se zakuca), a ni sam eMule ne vuce nista. Otvori oko 10 konekcija i ubrzo ih zatvori, dok upload radi ko lud. To sa konekcijama sam posmatrao iz DU Super Controler-a.

Sve je to na XP SP2, odradjen je patch za broj konekcija (prvo probali na 50, posle na 1000), firewall iskljucen, port forwarding odradjen, mada i bez njega ne bi smelo ovako da se ponasa i radilo bi u lowid rezimu.

Taj komp i jos jedan su povezani na pomenuti Conexant router, za koji znam da je G, al' ovo mi malo mirise na neki ozbiljniji problem. :trust:

Prvo sam pomislio da je problem do te masine i da ne gine jedan reinstall, medjutim, kada se ukljuci eMule na toj prvoj masini, na onoj drugoj net ne radi uopste, a kao i na prvoj, pocinje da radi cim se zatvori eMule??? :trust:
Probace sutra da instalira eMule na tu drugu masinu (nisam imao vremena ja da se igram sa time), al' sumnjam da ce to proci. :trust:

Paket je inace 512/128 i pri non-P2P surfu radi normalnom brzinom, a isto se ponasa i sa eDonkey-em i vrlo slicno sa uTorrent-om/BiTCommet-om, s tim sto sa njima zaglupi jako, ali ne totalno konekciju.

Any ideas? Neispravan router ili...?

p.s. U podesavanjima router-a nije nista cackano osim PF-a, a cini mi se da ima mnogo vise ponasanja od ovog mog "idiJot proof" :) ASUSa...

Taj "ruter" izgleda nema nikakvu prioritizaciju paketa i radi po fifo principu (ili ko nabije taj dobije). Moj zakljucak je da definitivno nije za p2p. Ako ima neko kome p2p radi sa ovim conexant ruterom voleo bih da znam sta je uradio da to proradi. Bice pre da Sezam nikako da odustane od tih krseva i da da neke normalne sprave na koriscenje.

Ma caka je u tome da ni eMule ne vuce nista i jedva otvori par konekcija i onda ih sve pogubi i stoji "u leru", a nijedan drugi program ne moze da pristupi netu. :wall:

Da ne veruje covek... :trust:

Imao isti problem, zamenio sam router i sada je sve u redu.

Izgleda da gradom k(r)uzi jedan neispravan ruter koga Sezam nikako da se odrekne :D

ee ja imam isti problem ali sa dc++-om!!...znachi ista situacija, kada ga pokrenem, dload nece da radi (ili ide 1-2kb/s maximalno), upload radi dobro, a opera ne moze da otvori nijednu stranu sve dok ne ugasim dc....stvarno ne znam koji mu je...ruter sam podesio standardno prema uputstvu...e sad da li je do rutera ili ne, stvarno bi bilo od pomoci da neko kaze...btw, ruter koji sam dobio (zamenio modem sa kojim je sve dobro radilo) je vec korishcen,videh tamo u podeshavanjima nechiji email ukucan,tako da mozda je ta ista osoba imala isti problem pa ga vratila/zamenila,lol

Nazad
Vrh Dno