Šta je novo?

Problem sa sestrinim kompom

Sharpshooter

Slavan
Učlanjen(a)
03.12.2007
Poruke
1,771
Poena
200
Elem mašina stara nekih 4 godine, koliko sam provalio u njoj je neki Sempron 2400+ ili sl na ASUS M2N+-xy ploči (nisam kod kuće trenutno pa dajem odokativne podatke), mada to nije toliko ni bitno.

Problem je sledeći. Kada upalim komp, radi 3 sec i onda se ugasi sam od sebe. Probam 3-4 puta i od jednom radi skroz normalno. Pretpostavljam da je nešto na ploči riknulo, jer sam probao sa drugim napajanjem i isti su simptomi. Isčupano je sa nje sve što nije potrebno, ostavljen je samo konektor za paljenje (za slučaj zaglavljivanja reset dugmeta)

Da li je u pitanju neka sitna glupost na ploči koja može da se reši ili da joj kažem da sprema pare za novi hardware? :crash:
 

[Mancha]

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poruke
2,006
Poena
690
Meni se slicna stvar desila par puta kada je kuler bio bajat, pa mu treba par startovanja da dostigne normalan broj obrtaja, a matore ploce ispod odredjenog RPM detektuju kao da kuler ne radi, pa ugase racunar.
Zakaci neki drugi fan umesto CPU fan-a, pa vidi da li ce da se upali iz prve :crash:
 
OP
OP
Sharpshooter

Sharpshooter

Slavan
Učlanjen(a)
03.12.2007
Poruke
1,771
Poena
200
Inače na njoj je CM TX2 sa kojim je ranije pravila probleme. Prilikom posta ploča je prijavljivala da vent nema dovoljan broj obrtaja, ali samo klikneš F1 i vozi dalje. Probaću danas da prvo isključim AMD CQ ili da vratim BOX cooler, mada sumljam da bi moglo da bude do toga.

Kondenzatore sam sinoć na brzaka pregledao i svi deluju OK, mada je bilo mračno. Pregledaću ih danas još jednom kada se vratim sa posla.
 
Vrh Dno