Šta je novo?

Problem sa Seagate-om 160 GB SATA II

honda

Slavan
Učlanjen(a)
22.11.2006
Poena
319
Drugari potrebna mala pomoc. Pokrenem jutros HD tune posle duzeg vremena. Kad imam sta da vidim...slika sve govori.:smoke: Pokrenuo sam Sea tools for Win, proverio "S.M.A.R.T. chek"...status je FAIL !!:wall: za vecinu podataka imam backup, ali opet... Disk je josh pod garancijom oko ~ godinu i par meseci. Da li imam pravo na reklamaciju na osnovu ovoga, ili moram da cekam da "rikne"?:-devil-: Na googlu sam nashao dosta zanimljive podatke vezane za Seagate Barracuda diskove. Serija 160 i 320 GB bash imaju problema sa spin retry count-om...:mad:
Zaboravio sam da kazem da temperatura diska nikada nije presla 31 stepen C. Bocnu stranu kucista sam isekao i ugradio CM 12-icu koja tuce direktno i HDD i memorju (pozadi je takodje CM 12-ca + 12cm na napajanju), tako da ima dovoljno promaje.

Prilozi

• HDTune_Health_ST3160811AS.png
    HDTune_Health_ST3160811AS.png
    42.7 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
@gsimon...kasno sam video trejd...hvala u svakom slucaju. Ali, tamo je po starom dobrom obicaju rasprava "presipanje supljeg u prazno":)))... Veciti rat... Neki konkretan savet, da ga reklamiram, ili neko drugo resenje? Hvala unapred.

Poslednja izmena:
@gsimon...kasno sam video trejd...hvala u svakom slucaju. Ali, tamo je po starom dobrom obicaju rasprava "presipanje supljeg u prazno":)))... Veciti rat... Neki konkretan savet, da ga reklamiram, ili neko drugo resenje? Hvala unapred.

procitaj sta je napisao duksa ...

....problemi sa motorom...

....disk moze da ti otkaze " vrlo " uskoro....

Vrlo jasno!:D Sinoc sam se cuo sa ortakom (i on je clan bencha, samo ga ne posecuje bash redovno). On i ja smo uzeli iste Seagate diskove u par dana razlike. Iscimao sam ga da proveri disk sa HD Tune pro i SEATOOLS-om...identicni simptomi kao i meni. Spin rtry coun 100 100 97:-devil-: Sinoc sam bash proveravao na garantnom listu kada je disk kupljen, sredinom aprila. Jedva da ce dogurati ~2 godine:d cccccccc. Uradio sam backup, pa nek rikne...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno