Šta je novo?

Problem sa SBB-om

voyager

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
650
Bukvalno svakog dana oko 12:30h mi se zaglupi SBB. E sad, nije problem u modemu jer je dovoljno samo da resetujem ruter i internet proradi. U pitanju je US Robotics USR848004. To se dešava zadnjih petnaestak dana. Podrška SBB-a nema pojma o čemu je reč. Da je ruter neispravan to bi se dešavalo i u neko drugo vreme a ne samo u pola jedan +-5minuta, zar ne. Podešavanja rutera su standardna i poslednji put menjana kada je SBB prešao na automatsku dodelu adresa. Još nisam stigao da probam drugi ruter. Jel' ima neko ideju šta bi moglo da bude u pitanju?

Ja sam na SBB u NS i imam ruter USR 8004 i mogu ti reci da je to jedno veliko ***** od rutera. Na forumu od SBB-a si imao jednu poduzhu temu sa zhalbama ljudi sto se tice tog rutera.

Jedna od stvari sto ume da pomogne kod podesavanja tog rutera je da iskljucis opciju automatskog uzimanja IP adrese svaki put kada DHCP lease time istekne, ionako ti SBB uvek da istu IP adresu u 99% slucajeva, a to automatsko obnavljanje adrese se desava svaki dan u isto vreme (mislim da je do skora bilo na svakih 12h) i to je najveci uzrok zaglupljivanja tog rutera (za koji dodushe jos uvek nije izasao novi firmware niti se zna kada ce).

Znaci uloguj se kao admin pa idi na "Primary Setup" pa tamo iskljuci opciju "Renew IP Forever" pa onda na "Save" i reboot rutera (bilo ruchno iz struje ili preko dugmeta "Reboot") i onda vidi sta ce se desavati taj i sledeci dan, sto se tice zaglupljivanja neta i rutera.

PS. Neki su cak govorili da i gasenje opcije Firewall-a pomazhe u shta sam malo skeptichan, kod mene i ono sa IP adresom radi za sada.
Uzdravlje i srecno! :p

Poslednja izmena:
Idi na forum i videces da se desetine ljudi zali da im internet danima ne radi. Ni slucajno ne veruj "korisnickom servisu" jer besomucno L A Z U !!! Mene su lagali i vozali pre neki dan... znaci, SVE je do njih, raspada im se mreza...

Idi na forum i videces da se desetine ljudi zali da im internet danima ne radi. Ni slucajno ne veruj "korisnickom servisu" jer besomucno L A Z U !!! Mene su lagali i vozali pre neki dan... znaci, SVE je do njih, raspada im se mreza...

Pa covek je rekao da nije do neta, ocigledno da mu radi, a i meni su ti radovi u NS trajali jedan dan. Od kako su ih zavrshili imam konstantan protok i ping oko 7 sa sbb-om.

Ma pazi ja i ne pipnem modem, samo resetujem ruter i proradi. Probaću ovo sa dhcp-om u ponedeljak pa javljam rezultate.

Evo i na sajtu su okačili neka tri scenarija trenutnih problema koje imaju. Videćemo šta će se dešavati kad radovi prođu. Sve u svemu, SBB nastavlja visok nivo tehničke podrške i pouzdanosti u radu :mad:

Poslednja izmena:
Nema vajde od tehnicke podrske
ja 3 dana nemam net ni tv zovem ih da pitam u cemu je stvar ispricam sve lepo sta se desilo . Oni meni : " jel imate vi kablovski" .....ccc..

Znachi sve ono shto sam gore napisao je vezano samo za USR 8004 ruter pod uslovom naravno da SBB net radi. Ako imas problema i sa netom onda ti namestanje rutera nece nesto puno pomoci, osim samo LAN :)

Ne znam koliko je relevantno, ali je zanimljivo primetiti. Ja sam noćas oko 2.30-3.00 h pokrenuo skidanje torrenta od oko 500 MG, a 15-tak minuta posle mene uključio se neko sa SBB-a. Ja sam upravo završio torrent, on je tek na 14%. Nemam pojma koje sve brzine SBB ima, ali meni ovo deluje užasno sporo.

Ne znam koliko je relevantno, ali je zanimljivo primetiti. Ja sam noćas oko 2.30-3.00 h pokrenuo skidanje torrenta od oko 500 MG, a 15-tak minuta posle mene uključio se neko sa SBB-a. Ja sam upravo završio torrent, on je tek na 14%. Nemam pojma koje sve brzine SBB ima, ali meni ovo deluje užasno sporo.

Verovatno je fora u tome sto si ti skidao samo taj jedan torent a lik sa SBB-a jos 5 komada. ;)

Vrh Dno