Šta je novo?

Problem sa Saphire 9800pro

Bla

Čuven
Učlanjen(a)
03.04.2003
Poena
604
Pozdrav svima
Imam problem sa gore navedenom karticom, izgleda da 3d prikaz ne radi. Ponasa se normalno u 2d okruzenju(windows itd) a cim upalim neku igru krece da "luduje". Problem je nastao kada je poceo da riknjava fabricki kuler(los generalno za celu seriju, sto sam naknadno procitao). Stavio sam novi titanov kuler, i od tada je kartica pocela da brlja i nenormalno da se greje.
Dal da se trudim uopste da je servisiram, i dal uposte to neko radi, il da batalim stvar i da uzimam novo?
PS: E da, imam Barton 2600+ i Abit NF7S, 3x512 corsair, i sve sljaka savrseno sa starom Geforce4 grafikom, znaci 100% sam siguran da je do grafike. Tolko od mene, hvala unapred.

Poslednja izmena:
ako je posle stavljanja novog qlera graficka pocela da brljavi, onda hladnjak qlera ne naleze lepo na GPU, ako ima onu "zvaku" skini je i stavi pastu

Mislim da ni Titan VGA kooler nije dovoljan da ohladi kako teba 9800 pro koji je na ovoj vrucini prava ringlica.

Ma kakvi, skino sam titan, stavio stari(koji je osposobljen u medjuvemenu) i isto, cak nece da porene WoW(trazi da instaliram DirectX a instaliran je), i pise u novom Catalystu da je Open GL disablovan i statijaznam, cak se sistem podize ubagovano, trepce nesto cak je crno cak radi ok. Ma popizdeo sam, idem sutra po 7600GT,mb i cpu ...

Izgleda da da ti je kartica malo "obolela".
Mozda se desi da necesh moci ni da je prodash takvu..

Za ovu kartu trebace malo ozbiljniji cooler..pa onda da se vidi...neki GIANT 3 ili sl.

Shta uzimash novo INtel ili AMD? 7600GT je OK i ja bih ga uzeo nego nisam bio dokraja pri parama a i nemam PCI-E. Ma meni je i ovaj 7600GS dovoljan.

vga -Asus 7600GT
mb -Asus neka s939 A8NE tako nesto jebemliga
cpu -Amd Venice 3000-35000 sta bude bilo na stanju u Imtelu sutra :)

Vidim neki novu amd cpu izasao al to znaci da mi treba ddr2 ram, neka fala i ovo ce da radi posao. :)

I planirao sam da prodam Bartona 2600 i Abit NF7-S a vga tesko, jer ne radi trenutno :)

Startuj dxdiag.exe. Display -> DirectX Features. Proveri da li je sve ukljuceno.

Spusti takt za GPU na oko 200Mhz i mem oriju na 200MHz (ddr400) i pokusaj ponovo. Proveri kako lezi cooler, probaj sa cistom instalaciom win-a, probaj i drugo napajanje, probaj grafiku i na drugoj masini (sve ovo sa 200Mhz GPU i mem). Ako i tada nece baci je u kantu.

ivica je napisao(la):
Mislim da ni Titan VGA kooler nije dovoljan da ohladi kako teba 9800 pro koji je na ovoj vrucini prava ringlica.

Pa hm... mislim da i nisi bas u pravu jer ja na mojoj 9800pro kartici imam samo pasivno zalman hladjenje i nemam problema u prikazu/radu a temperatura prilikom igranja dostigne visokih 65-70 stepeni.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Pa hm... mislim da i nisi bas u pravu jer ja na mojoj 9800pro kartici imam samo pasivno zalman hladjenje i nemam problema u prikazu/radu a temperatura prilikom igranja dostigne visokih 65-70 stepeni.

Ih bre pa dovoljno da pomenesh Zalman i sve mi je jasno...I pasivni zalman je bolje nego aktivni shto dodje uz kartu.

Ma nek proba GoranM-ovo reshenje pa ako ono ne upali..onda nek ide u ... ..ma kod Chika Pere......na kanal..:D

Mozda si mogao da probas sa nekim starim drajverom.... Moguce je da neki ovih najnovijih brlja sa starim karticama?!

uskmarko je napisao(la):
Mozda si mogao da probas sa nekim starim drajverom.... Moguce je da neki ovih najnovijih brlja sa starim karticama?!
Pod onim instalirati novi win se podrazumeva da prvo proba sa drajverima sa CD-a koji je stigao uz karticu.

Ma probao sam sve, drko sam se 7 dana, 5 puta formatiro , menjao 5 omega/catalyst drivera, 2 coolera itd... Stize mi 7600 u utorak nek ide sve u p.m . ;)

Nazad
Vrh Dno