Šta je novo?

problem sa Samsung T240HD - random flickering pixels

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Pozdrav,

imam vec neko vreme problem sa Samsung T240HD monitorom.

Panel ima random pixele, uglavnom pink i cyan boje, koji trepcu nonstop.
U zavisnosti od slike koja se prikazuje na monitoru tako se ova animalija vidi vise ili manje.
U prilogu je par slika (zamislite sad da ti "prljavi" pixeli trepere non stop i kao da se mrdaju levo desno).

Probao sam sliku sa nekoliko racunara, na nekoliko ulaza i uvek je ista stvar. Cak i bez prikljucenog racunara na monitor i sam meni monitora ima ovo treperenje.

Problem se pojavio iz cista mira, jednog dena...

Prilozi

• IMG_1799.jpg
    IMG_1799.jpg
    907.9 KB · Pregleda: 78
  • IMG_1802.JPG
    IMG_1802.JPG
    405.8 KB · Pregleda: 71
Ja imam slican problem na 2 monitora.Samsung 22inca lcd,4 uspravne linije i skup jedva vidljivih zutih tackica i na Benq 24inca led,debelu belu mrlju.Sta da ti kazem drugar,sigurno je panel.Steta,al hbg.

Ja sam imao vrlo sličan problem kada sam popravljao svoj Samsung 2232BW. Prilikom rasklapanja i sklapanja monitora, kada sam menjao kondenzatore na napajanju, nisam dobro montirao/pričvrstio FFC kabel (flet kabel) koji vodi od ploče sa elektronikom do konektora od TFT panela. Problem se manifestovao vrlo slično, kao na slikama iznad. Ponovo sam otvorio monitor, pravilno postavio FFC kabel i problem rešen.

Poslednja izmena:
^
to sam upravo i ja hteo da kazem - i meni to izgleda kao da je los kabl/konektor...

Otvoricu i rasklopiti monitor i ponovo ga sklopiti...

Ne kontam,nije panel,nisu mrtvi pikseli ?
Sta je onda sa mojim monitorima ?

^
Da li su tvoji problemi konstantni gledajući na sadržaj koji se prikazuje na slici? Da li imaš iste artefakte bez obzira šta se prikazuje na ekranu (kao recimo mrtav piksel)? Gledajući problematične piksele kako prate konturu objekata na ekranu (ivica prozora i grane od drveća) na slikama iz prvog posta ja bih rekao da je problem osetljiv na sadržaj. Vrlo verovatno bi se ti piskeli kretali zajedno objektima kada bi se prozor i slika panovali po ekranu.

Sve je konstanto isto,stoje i te tackice i crtice.Dok na drugom monitoru se crtece i krecu pomalo.Menjaju boje.Ali ne vidim nigde da je panel polomljen.
Da li je to resivo ?

^
Da li su tvoji problemi konstantni gledajući na sadržaj koji se prikazuje na slici? Da li imaš iste artefakte bez obzira šta se prikazuje na ekranu (kao recimo mrtav piksel)? Gledajući problematične piksele kako prate konturu objekata na ekranu (ivica prozora i grane od drveća) na slikama iz prvog posta ja bih rekao da je problem osetljiv na sadržaj. Vrlo verovatno bi se ti piskeli kretali zajedno objektima kada bi se prozor i slika panovali po ekranu.

upravo.

definitivno nisu mrtvi pixeli.

Moram da okacim slike oba monitorac ovih dana,pa vi dajte misljenja.

Nazad
Vrh Dno