Šta je novo?

problem sa samsung laptopom

oogabooga

Čuven
Učlanjen(a)
20.10.2003
Poena
690
samsung laptop model r509. pokusavam da instaliram win7 (drugarica koja mi je donela laptop ga je dobila na poklon, znaci nemamo pojma u kom je stanju ali na njemu nema sistema). startujem sa dvd diska boot, ucita onu belu liniju, i krene posle toga starting windows i ona cetiri obojena kruzica, i tu se zamrzne....
probao sam posebno obe memorije i menjao slotove, ali uvek isto....
ima li ko ideju sta da pokusam?
hvala

sad sam mu stavio drugi hdd.... i opet isto...

Prebaci u AHCI mod ako je kojim slucajem u IDE.

u ahci modu zamrzne na tim kolor kruzicima ..... a ako stavim u ide, onda ih protera do kraja kad se formiraju u windows logo, i onda tu zamrzne....

Menjaj instalaciju.

ma nece nijedna verzija win.... probao i 7, i xp.... xp zamrzne na 35 minuta preostalo....

sad sam ubacio hdd sa instaliranim sistemom..... posle uvodnog samsung ekrana, samo kursor blinka u nedogled....

Probaj linux, live ediciju... samo da prodje :)
Ako mozes, promeni i memorije. Ili bar testiraj sa mem+, goldmem ili kako se vec zvase.

Poslednja izmena:
meni to deluje kao problem sa plocom, odnosno konektorima za hdd, mogao bi da probas, da zamenis bateriju od biosa...

proveri optiku... dvd ....

Poslednja izmena:
samsung laptop model r509. pokusavam da instaliram win7 (drugarica koja mi je donela laptop ga je dobila na poklon, znaci nemamo pojma u kom je stanju ali na njemu nema sistema). startujem sa dvd diska boot, ucita onu belu liniju, i krene posle toga starting windows i ona cetiri obojena kruzica, i tu se zamrzne....
probao sam posebno obe memorije i menjao slotove, ali uvek isto....
ima li ko ideju sta da pokusam?
hvala

Rešenje je da staviš originalni Windows disk i neće biti problema. Ako joj se nekupuje original onda poslušati veoma koristan savet i podići neku ili još bolje više linux distribucija ako slučajno nefunkcioniše kako bi se u potpunosti isključio hardverski problem.
Ali kao što rekoh u većini slučajeva originalni disk rešava ovakve i slične probleme

neznam kako bih uspeo d podignem original win sa original diska, kad laptop bukvalno nece nista da izbutuje, nece cak ni nekoliko verzija hirensa.... probao sam cak i sa externim dvd rezacem, novim novcijatim....

Nađi uputstva, vidi kako se resetuje BIOS pa ako ni onda neće Service time !!!

neznam kako bih uspeo d podignem original win sa original diska, kad laptop bukvalno nece nista da izbutuje, nece cak ni nekoliko verzija hirensa.... probao sam cak i sa externim dvd rezacem, novim novcijatim....

Ako je takav slučaj onda poslušajasavet CountMike

klirno cmos, podesio ponovo sve u biosu, i naravno, i dalje se isto ponasa...... :(

Lepo ti rekose ljudi, probaj da podignes sa bilo kog drugog medija, sto znaci, umesto DVD probaj da napravis USB pa podigni sa njega

druze, ubacih hdd sa instaliranim win, i stoji , samo kursor crtica blinka..... nece ni da krene..... znaci nesto opasno ovde nije OK....

meni to JAKO lici na memoriju
ako imas mogucnost probaj da je zamenis(makar za probu)

Skini hirens sa neta i probaj butabilni winxp. Ako nece imas sijaset test programa pa se vezbaj.

Vrh Dno