Šta je novo?

Problem sa Samsung CRT monitorima??

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
Problem je u 7xx seriji CRT 17" monitora (dva 765MB i jedan 755DFX), a problem je u tome sto je na njima pocela slika da bude drasticno mutnija. Video sam ove simptome na jos gomili monitora iz te 7xx serije. Posto momci koji ih poseduju nisu bas u situaciji da kupe nove monitore, postoji li neko resenje da se ovim monitori poprave za "male pare" ili mozda ima neka fora da se ovo sredi?? na kraju krajeva, sta je uzrok da slika bude ovako mutna?

hvala puno

Imao sam 753s duuuuugo godina i nije mu bila mutna slika. Tako da nisu svi monitori iz 7xx serije loshi. Jedini problem sa njim koji sam imao je taj da mu je otkazao prekidach za paljenje i opravka me je koshtala 30 kinti :d
@problem: da li su ti momci pokushali da smanje refresh rate? Kod jednog mog komshije je Hansol 17" zujao i mutio sliku na 75Hz (iako mu pishe na qtiji da podrzava 75Hz).

pokusavao sam sve zivo, degauss, gasenje iz strujne mreze na par sati, refresh rate menjan na sve moguce vrednosti.... ko ce ga znati... a bas bi valjalo to da resim.... da bar zamuti sliku posle par sati rada, nego mu je mutna slika postala "default"..... ne znam sta da im radim.....

niko nema nikakvu sugestiju ili tome slicno, za koliko bi to mozda moglo da se popravi, i da li je uopste moguce popraviti??

Treba da mu se presteluje fokus. Ako to niste do sada radili, ne bih vam savetovao da ga otvarate, jako su visoki naponi, da neko ne nastrada

Imao sam 753s duuuuugo godina i nije mu bila mutna slika. Tako da nisu svi monitori iz 7xx serije loshi. Jedini problem sa njim koji sam imao je taj da mu je otkazao prekidach za paljenje i opravka me je koshtala 30 kinti :d
@problem: da li su ti momci pokushali da smanje refresh rate? Kod jednog mog komshije je Hansol 17" zujao i mutio sliku na 75Hz (iako mu pishe na qtiji da podrzava 75Hz).

Ma daj, 753s i ostala ***** iz te klase po difoltu imaju mutnu sliku. Imao sam CTX VL700, katastrofa. Posle toga - Dell 2026T - 20" CRT 1997 godiste i nije imao mutnu sliku, to jest jos uvek je slika OK i sljaka :d

Ma daj, 753s i ostala ***** iz te klase po difoltu imaju mutnu sliku. Imao sam CTX VL700, katastrofa. Posle toga - Dell 2026T - 20" CRT 1997 godiste i nije imao mutnu sliku, to jest jos uvek je slika OK i sljaka :d

Moj 753s je bio iz jedne od prvih serija, proizveden u Velikoj Britaniji (ili makar je tako pisalo na njemu/qtiji). E sad ti mozesh danima da me ubedjujesh da ima mutnu sliku i ja ne mogu da ti poverujem jer nisam slep :d

Moj 753s je bio iz jedne od prvih serija, proizveden u Velikoj Britaniji (ili makar je tako pisalo na njemu/qtiji). E sad ti mozesh danima da me ubedjujesh da ima mutnu sliku i ja ne mogu da ti poverujem jer nisam slep :d

Samo se ti tesi :d:p:smoke::type:

Jeste ali oni koji se zadnji prodavali, oni prvi su bili dobri.

Treba da mu se presteluje fokus. Ako to niste do sada radili, ne bih vam savetovao da ga otvarate, jako su visoki naponi, da neko ne nastrada

pa ima li nekog ko to radi, ne bih da odem u neki servis i da mi neko opali klempu za posao koji mozda kosta 10eur da se odradi, a da mi naplati 5 puta vise??

Pitanje je i zasto mu se rastelovao, mozda je pregoreo neki element. Ti jeftini modeli imaju jako lose, tjs. slabe visokonaponske trafoe, zato im slika i "dise" jako puno. Moraces u nekom servisu to da odradis, ja ne znam ni jedan da ti preporucim koji je ok

ok hvala na sugestijama... u svakom slucaju im servis ne gine, nema "uradi sam" resenja a da ne uzimam lemilicu u ruke, sa kojom,BTW, nisam bas najvestiji. :)

fokus se lako steluje... ali uvek postoji dobar razlog zasto se rastelovao... a inace ako ti neko za servis trazi 20-30 e mozda je bolje resenje isti takav polovan (tj. bolji)...

Nazad
Vrh Dno