Šta je novo?

Problem sa Samsung 731BF

storky

Slavan
Učlanjen(a)
17.08.2009
Poena
320
Problem je sledeći:
Kada se upali monitor, na dugme, posle 2-3 sekunde se ugasi a plava dioda iza dugmeta nastavi da svetli (tj ponekad ne svetli konstantno nego treperi). Tek posle par ili više off/on na dugme monitor se najzad upali i radi normalno. Mislio sam da je problem u kablovima ali nije probao sam sa mojim kablovima. I sve je lepo uštekano i zategnuto.
U čemu može da bude problem? Da nisu kondenzatori, pročitao sam neke teme gde su baš oni bili krivci?

Nosi ti lepo taj monitor u neki servis, pa neka provere sta mu je, i poprave ako je moguce ;) Ili ako imas garanciju, reklamiraj ;) Srecno :)

Istekla mu je garancija pre jedno šest meseci tako da ništa od toga. A što se tiče servisa, odneću ga jedino ako ne uspem da ga otvorim. Jel može neko da mi pomogne da nađem uputstvo kako da ga otvorim?

Najverovatnije kondenzatori, pogledaj na YT da li ima neki video kako da otvoris.
Izgleda da Samsung stavlja kondenzatore losijeg kvaliteta ili nisu dobro isprojektovali napojnu sekciju, jer se u poslednje vreme dosta ljudi na forumu javilo sa istim problemom, ukljucujuci i mene.

Sent from my HTC Magic using Tapatalk

Našao sam ovo. Nadam se da je isti problem i princip otvaranja, pa ću da probam da ga otvorim kad nađem malo više vremena.

Moja sestra ima bas taj monitor koji si naveo i princip otvaranja je bas taj.Ceo monitor je sa zabicama i otvara se sa donje strane da se ne vidi kako je zagrebano srafcigerom.Kako god da ga otvaras malo ces ga zagrebati pa je zato bolje da to bude sa donje strane.Inace kod mene su bili kondezatori u pitanju i drugar ih je zamenio i sada je sve ok.

Jel ima ovaj sa linka ili 731bf? Sad sam malo pažljvije pogledao i sem tri šrafa u centru za postolje ima sa strane još dva šrafa, ne znam čemu oni služe ali ću najverovatnije morati da poskidam sve šrafove koje nađem pa da odvajam šrafcigerom.

Prilozi

• IMG_7686.JPG
    IMG_7686.JPG
    255.3 KB · Pregleda: 48
  • IMG_7688.jpg
    IMG_7688.jpg
    408 KB · Pregleda: 42
Mojoj sestri se ista stvar desila sa mojim starim 223BW... :/ Neće valjda i ovom P2350 isto da se desi... :S:

Jedini razlog zbog kog se cimam da ga sam sredim je zato što ja imam isti taj monitor samo od 19", pa da znam šta i kako ako i ovaj moj krene da trokira.

Jel ima ovaj sa linka ili 731bf? Sad sam malo pažljvije pogledao i sem tri šrafa u centru za postolje ima sa strane još dva šrafa, ne znam čemu oni služe ali ću najverovatnije morati da poskidam sve šrafove koje nađem pa da odvajam šrafcigerom.

Ona ima samsung 204b ovaj sto si dao na linku.Ali sve je to skoro isti sistem otvaranja.

Evo samo da javim da sam sam sebi izbaksuzirao i da mi je crkao 931bf :crash: . I sad kvarim oči na praistoriskom crt-u dok mi ne srede monitor. Raspali samsung :wall:

Vrh Dno