Šta je novo?

Problem sa Samsung 50B430

vukashin

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2006
Poena
320
Imam problem sa pomenutom plazmom. Naime, posle nekog vremena, dolazi do "zaostajanja" logoa od prethodno gledanih programa ili razmazanih fleka i ispranosti pojedinih delova slike.Ako se nastavi da se gleda u jednom trenutku ce to postati ociglednije, sa pojavom i svetlecih tacaka. Ukoliko se plazma iskljuci i saceka neko vreme, po ponovnom ukljucivanju slika je normalna i onda opet posle sat vremena gledanja ponovo isto se desava. Ovo je ucestalo tokom velikih vrucina,pa sam pomislio da je do pregrevanja. Plazma je drzana 300 sati svojevremeno na propisanim vrednostima tako da nije burn in,a i napomenuo sam da se to nakon iskljucivanja TV-a i ponovnog ukljucenja resetuje i slika bude OK. Molim iskusnije da pomognu.Plazma je jos nekoliko meseci u garanciji,ali ne znam kako da reklamiram ako se to povremeno javlja...

Ma to je normalno s obzirom na klasu kojoj pripada, zove se image retention, IR. smeta ali sta je tu je, ne verujem da bi ti uvazili reklamaciju.

Pretpostavio sam da je to u pitanju...Da li ima pomoci tome ili bar da se preventivno smanji,mozda nekim parametrima slike?

Posle duzeg perioda gledanja staticne slike, ako ostaju crvene (najcesci slucaj), zelene ili plave tackice, onda je verovatno panel los i treba ga nositi na reklamaciju. Meni je nakon 5 sekundi staticne slike, ostajao trag i cesto su se pojavljivale crvene tackice u obliku prethodne slike. Odneo sam ga na reklamaciju i sad nema vise tih problema i treba vise vremena da se pojavi IR.

Nazad
Vrh Dno