Šta je novo?

Problem sa RGB svetlima na MS ventilatorima.

Stefannn

Zapažen
Učlanjen(a)
10.11.2024
Poena
1
Da li je nekao imao slicnih problema i moze li neko pomoci kako da resim. Pre otprilike malo vise od godinu dana kupio sam kuciste sa 4 MS ventilatora ugradjenih u kucistu.Pre 2-3 meseca su poceli da zaj*****ju, tj neki put se ukljuce neki put ne, dok posle nekog vremena uopste se vise nisu ukljucila.Sada je vec pocelo malo da me bode iz kog razloga ne rade, pa evo ako neko ima resenja bio bih vam zahvalan.

Poslednja izmena od urednika:
Kako su povezani između i na ploču? Da li ima neki hub ?

Povezani sva cetiri pozadi na kucistu, kao neki kockasti kompjutercic, i iz njega izlaze 2 para kabla, jedan za prekidac gore za menjanje, a drugi je onaj molex (valjda).

Aha, značida je to neki nezavisni RGB controler. Zar tvoja ploča nema RGB konektore ?

Evo slike kako izgleda to, ima ove konektore

Prilozi

• IMG_3739.jpeg
    IMG_3739.jpeg
    175.1 KB · Pregleda: 31
Najverovatnije crko taj kontroller a ventilatori nisu standardni.

Jel imaju da se kupe onda ti kontroleri posebno ili samo dolaze ovako u kucistima, sta bi preporucili?

Pa valjda ima baš ta iz Ms-a a ima i uneverzalnih ali bi verovatno morao da menjaš i ventilatore. Ne reče koja ti je ploča i da li ima RGB ?

Ne, samo sam imao RGB u kucistu, ploca je Gigabyte H81M

Nesmem ovde da postavim i prodavca ali evo ima ovako nešto na KP
1731311023483.png
ili
1731311090705.png
Ali titi opet ostaje problem nekompatibilnih vetilatora.
Možeš da postviš pitanje i u "Šta da kupim" rubrici, onda može i prodavac da se navede.

Trazi aerocool 6 pin kontroler. Kompatibilan je njihov 6 pin sa ms 6 pin. Recimo chieftec ima drugwciji.

Da, ali evo ni sad nigde ne mogu da nadjem samo kontroler, izlaze mi kompleti i sve ostalo od aerocool produkta, ali kontoler nigde

Nazad
Vrh Dno