Šta je novo?

Problem sa rezanjem CD-a u DVD rezacu?

Mrki Jovica

Čuven
Učlanjen(a)
17.02.2004
Poena
619
Pozdrav svima!

Imam sledeci problem: nikako mi ne uspeva da narezem CD u DVD rezacu. U pitanju je Verbatim RW. Kada ga ubacim u DVD rezac, imam Nec 3540 i Nec 3550, jednostavno rezanje pukne na pola. SA druge strane, Sony CD rezac ga nareze bez problema. Da li neko ima ideju kako da mi pomogne? Vrlo mi je bitno da i na DVD rezacu mogu da rezem CD-e. Inace, koristim Nero 6.6.

Hvala unapred!

P.S. Zaboravih da kazem, kada ubacim taj RW u DVD rezac, nudi mi samo opciju da rezem na 10x, iako je medij 4-12x. U CD rezacu mi nudi izbor svih brzina.

:) ma super je to, samo je valjda normalno i da ga nareze :d
Zasto nikako nece da mi nareze CD?

Napravio sam screenshoot, mozda nekome ko se vise razume od mene ovo moze da olaksa resavanje gore navedenog problema.
Inace, nije to sve sto se cudno desava sa mojim DVD rezacima. Na primer, kada obrisem RW, ovaj put je u pitanju Smartbuy, CD rezac ga normalno otvori i pokaze da je prazan, dok mi DVD rezac pri pokusaju otvaranja ispise "G:\ is not accessible. Incorrect function."
Ima li neko neku ideju, predlog, savet, sugestiju, resenje...

Pozdrav! :wave:

Ne verujem da je to u pitanju, 3540 sam kupio pre par nedelja, a 3550 pre nedelju dana.

Ja imam 3540 i nikad nisam imao nikakav slican problem, probaj da ga obrises sa Full erase a ne fast erase (ili sta vec). Jedino sto mi to pada na pamet, mada mislim da jednom nije hteo ni meni da reze CDRW dok nisam tako uradio.

cime rezes? (program)
zato sto ima Verbatima RW koji su generalno problematicni (ne prepoznaju ih neki rezaci/programi)
meni kuci Verb RW vidi samo NERO i niko drugi

meni se u poslednje vreme jako cesto desava da mi pucaju rw diskovi (i cd i dvd) ali se to desava na vise uredjaja : pioneer 109 i 108, cdrw na notebooku i cdrw sony... posle 2-3 rezanja, jednostavno pucaju na pola rezanja... ponekad full erase pomaze, ali uglavnom zavrsavaju u kanti ... mediji su intenso dvd+rw nekoliko komada (od 5 komada 1 je ostao u zivotu), verbatim, imation i smartbuy... prvo sam mislio da je do pisaca, ali na suvise uredjaja sam pokusao da ih narezem, tako da sumnjam da su uredjaji u pitanju...

ps koristim nero7 ultra edition

Koristim Nero 6.6. Medjutim, juce me je zezao i cd rezac, dok nisam raskacio DVDrezac. Moguce da me zeza kontroler, ili kabl, ili tako nesto. Pokusacu da napravim drugaciju master-slave kombinaciju.

milanj je napisao(la):
Ja imam 3540 i nikad nisam imao nikakav slican problem, probaj da ga obrises sa Full erase a ne fast erase (ili sta vec). Jedino sto mi to pada na pamet, mada mislim da jednom nije hteo ni meni da reze CDRW dok nisam tako uradio.

i ja mislim da je ovo resenje, ako ima problem sa blok adresama...

Probao sam to vec, ali mi nije pomoglo.

Probaj sa drugim kablom i da zakacis samo jedan Nec kao sekundarni master i ostavi slave prazan, pa vidi kako se onda ponasa...

@ Mrki Jovica
Koje si RW medije koristio - samo jedan ili više njih? Da li su bili novi (nekorišćeni)? Da li si ih prethodno koristio u pomenutom Sony-ju? Može se desiti da Sony zbog drugačije OPC kontrole koristi veću snagu lasera i da je kasnije NEC imao problem da vrati fazu anamorfnog sloja sa temperaturom koju određuje njegov OPC. U tom slučaju, nabavi 1-2 nova HS/US RW diska (Maxell, TDK - u prodavnici upakovane u single pakovanju /1kom/, a ne na pijaci ove koji su stajali na -10 C) i probaj. Takođe probaj i drugu verziju Nera jer i on ponekad može biti problem. Ako je neispravan uređaj, obavezno reklamiraj, nikakvo otvaranje ne dolazi u obzir (zbog garancije).

Što se izbora brzina tiče verovatno se radi o ograničenju firmvera na 10x. To ne mora nužno biti "hardverski" problem.

malo je starija tema ali ne toliko.
Kod mene isti problem sa rezanjem cd-rw u dvd lg rezacu sa Ones. Dok medjutim Easy media creator i Nero rade.

Mrki Jovica je napisao(la):
Napravio sam screenshoot, mozda nekome ko se vise razume od mene ovo moze da olaksa resavanje gore navedenog problema.

Da li si rešio problem u međuvremenu? Ako nisi, pogledaj u device manager-u da li je NEC možda u PIO modusu, pa zato dolazi do problema (mora biti u UDMA).

Nazad
Vrh Dno