Šta je novo?

problem sa restore particije sa acronis true image with universal restore

gogi100

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2005
Poena
319
imam racunar na kome hocu da izvrsim restore backupa koji je napravljen na drugoj masini pomocu acronis true image server 9.1 with universal restore. Desava se sledece. acronis odradi svoj deo posla i pokaze da je restore odradjen ok. u log fajlu stoji samo upozoravajuca poruka LocateSourceFile: unable locate disk description for ntkrnlmp.exe. kad se sistem podigne ne rade mis i tastatura. u cemu je problem. moze li mi ko pomoci.
Hvala

Ako sam dobro razumeo, ti si vratio backup particije sa druge masine.
Naravno da to ne moze da radi, razlicit hardver je u pitanju ( ako je sa identicne masine, onda bi trebalo da radi, pa mozes da probas ponovo )

Tacno,nema vracanja imidza sa druge masine,zato sto se hardver ne poklapa.Mene Acronis jos nijednom nije izdao prilikom povratka imidza sa iste masine.

Sve u svemu, napravio si ****** osim što si eventualno sačuvao podatke iz my documents i nešto instalirano. Pffff... probaj sada da ponovo instaliraš drajvere za matičnu ploču... pa vga... pa zvuk... pa da deinstaliraš iz device managera krucijalne stvari koje te zezaju tipa miš, tastatura, ide grane, pa i procesor ili sve što se ne slaže i možda tako uspeš da "pregaziš" ono što je kernel windowsa zapamtio.... ali, šta je onda poenta kad gubiš vreme kao i da si instalirao iz nule, a pitanje je šta ćeš da dobiješ. Unapred odredi koliko vremena je "razumno" da potrošiš na pokušaje prepravke, pa u suprotnom, ipak kreni od nule.

Nazad
Vrh Dno