Šta je novo?

Problem sa resetovanjem

LaKosta

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2004
Poena
319
Elem da krenemo od pocetka.Prvi put mi se ovaj problem javio kada sam jos uvek imao staru MSI K7T TURBO2 plocu i 256 mb sdram memorije.Problem se manifestovao kada igram eve-online kroz random restartovanja.
Na kraju je ispalo da je ploca bila neispravna i nju sam zamenio sa mercury knu400x-l (u rangu sa onom najsiromasnijom epoxovom nf2 plocom) i 256 ddr 400 kingston valeu rama.U pocetku sve je bilo ok do pre jedno mesec dana kada sam uradio reinstall kompletnog win xp sp2.Posle toga nikako nisam mogao da napravim jedan image fajl od 3,6gb.Uvek je na 25% dolazilo do plavog ekrana i restarta.
Tada sam razmisljao mozda je u pitanju ram ili eventualno hard disk pa sam kupio novi maxtor 160gb(stari je bio maxt 40gb) i jos jedan modul memorije(isto kingston value 256mb). Posle toga problem je naizgled nestao jer sam doticni image uspeo da napravim a u eve-u nije vise bilo restarta.
Problem opet pocinje kada sam sav srecan pazario wow :) Znaci identicno kao kod eve-a prilikom nekog veceg svapovanja (recimo kada uzlazim u neko naselje) moze,ali ne mora doci do plavog ekrana i restarta.
Misleci da je memorija uzeo sam od druga pqi da zamenim moj prvobitni kingson modul i problem je ostao.
Restart je totalno random znaci moze da se desi posle 5 minuta a moze i 4 sata da ga ne bude.
Prilikom plavog ekrana prijavljuje mi kod c0000145.Malo sam krstario netom i nasao da je ta sifra:
STATUS_APP_INIT_FAILURE = $C0000145;
Konfiguracija je
duron 1,1 ghz
512 rama
mercury knu400x-l ploca
gf3 ti200
160gb maxtor.
Jos da pomenem da je ploca prezivela jedno spaljivanje napajanja(!#@$@% glupi burazer :) )koje sam naknadno zamenio sa nekim kinezom od 400w.
Sad vas molim za pomoc posto ja ne znam vise sta da reklamiram :D

Prva stvar je da testiras memoriju, uzmi goldmem (http://www.goldmemory.cz/gm668.zip) i memtest (http://www.memtest.org/#downiso) i poteraj ih pa ako prodje oba onda nije RAM.

Ako je to VIA chipset jesi li mozda instalirao VIA 4-in-1 drajver i za IDE kontroler? Ako jesi, da li si probao da ostavis original Microsoftov drajver za IDE? To sto ti puca pri kreiranju velikog fajla mi je cudno i lici na VIA bugove.

Sto se tice napajanja, bezi od kineza, a ako je prethodno napajanje crklo onda je sasvim moguce da je povuklo neki deo na ploci sa sobom ili ga barem nacelo.

Nazad
Vrh Dno